12 Kasım 2012 Pazartesi

Çocuğunuzu hiperaktivite dünyasıyla tanıştırın!


hiperaktive.jpg


Hiperaktivite ve Hayat çocuğunuzu ve tüm ailenizi basit, samimi ve eğlenceli bir şekilde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) dünyasıyla tanıştırmayı amaçlıyor ve alanındaki en güncel bilgileri içeriyor.
DEHB çocukların doğalarının bir parçası. Bu sendrom hayatları boyunca onların anlama, düşünme, hissetme ve davranış biçimlerini etkiliyor. Kitapta DEHB’nin gizlenilecek ya da utanılacak bir sorun olmadığı ve aile içinde sürekli konuşulması gerektiği anlatılıyor. Yazar bir masal aracılığıyla DEHB’yi çocuklara anlatıyor.
Çocukların masaldaki kahramanlarla kendilerini kolayca özdeşleştirebilmelerini ve DEHB’yi eğlendirici bir bakış açısıyla görebilmelerini sağlıyor.
Yazar ayrıca DEHB’li çocukların ve yetişkinlerin beyinlerinin ön bölümünün daha az aktif olduğunu anlatabilmek için “beyindeki uyuyan polis” tanımını yapıyor.
Kitaptan
“Beyninizde ve bedeninizde olup bitenleri tanımlayabilmek için ‘uyuyan polis’ imgesini kullanıyoruz. Anlamanız gereken en önemli şey, bu sembolün sizin başınıza gelen bir şeyi tanımlıyor olması! Bu yüzden DEHB’yi ve size ne yaptığını öğrenmeniz gerekiyor. Bu kitabı okumak bu yönde attığınız en önemli adım.
Ayrıca bu konuda merak ettiğiniz her şeyi sormalısınız. Doktora gittiğinizde ona sorular sorun. Anneniz ve babanız dikkat eksikliği bozukluğu ile ilgili bir kitap okudukları zaman, onlara neler öğrendiklerini sorun. Hoşunuza gitmeyecek şeyler duymaya da hazır olun.DEHB hakkında ne kadar fazla bilgi sahibi olursanız,
yaşadıklarınızı ailenize, öğretmenlerinize ve arkadaşlarınıza daha kolay anlatabilirsiniz. Hatta onlara bu kitabı okumalarını bile önerebilirsiniz ve sonra da birlikte üzerinde konuşabilirsiniz. Size ve tüm  DEHB’lilere tavsiyem, bu konu hakkında özgürce konuşmanız ve kendinizden utanmamanızdır. İnanın bana,
utanmanızı gerektirecek hiçbir şey yok! DEHB karanlık bir sır olmaktan çıkınca, insanlar da  DEHB’lilere daha farklı davranacaklardır. İnsanlardan, hiçbir yardım almadan sizi anlamalarını beklemeyin. Onların kafaları karışıyor, çünkü siz diğer çocuklara benzemekle birlikte onlardan çok daha farklı davranıyorsunuz. Ayrıca, diğer pek çok DEHB’li gibi sizin de farklı davranışlarınız  onların kafalarını iyice karıştırıyor.
DEHB’yi insanlara açıkladığınızda, hem kendinize hem de sizin gibi pek çok çocuğa yardım etmiş olacağınızı unutmayın.”

www.dogankitap.com.tr
Hiperaktivite ve Hayat
Masaldan Eğitime Yolculuk
Yazan: Laura Wolmer
Çeviren: Arzu Birkan
Doğan Kitap

Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0