22 Haziran 2012 Cuma

GÜNEŞ KORUMA ÜRÜNÜNÜZÜ SEÇERKEN VE KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR




Güneşin kısa ve uzun vadeli pek çok olumsuz etkisi bulunmaktadır. Kısa vadeli etkiler arasında güneş yanıkları, bronzlaşma ve çillerın oluşması sayılabilir. Uzun vadeli etkiler arasında sayılabilecek kırışıklık ve lekeler gibi foto yaşlanma belirtileri, deri kanserine yol açar.

Güneşten koruma faktörü (SPF), UVB nin yol açtığı kızarıklığa karşı koruma miktarını, böylece güneş koruyucuların etkinliğini gösteren bir ölçü birimidir.

En az 15 koruma faktörlü ürünler tercih edilmelidir. Ancak SPF’nin sadece UVB ışınlarına karşı koruma için bir ölçü olduğu unutulmamalıdır. Kullanacağınız güneş koruyucusunun deri yaşlanmasında, güneş yanıklarında ve kanser oluşumunda etkili olan UVA ışınlarına karşı da koruyucu olabilmesi için geniş spektrumlu bir ürün tercih edin.

Güneş koruyucular kullanırken bunlara dikkat edin:

  • Birçok faktör, güneş koruyucuların etkinliğini etkiler. Bunlardan biri de kullanılan miktardır. Yapılan çalışmalarda güneş koruyucu kullananların bu ürünleri gerekenden daha az miktarda uyguladıkları saptanmıştır. Ayrıca sırt, boynun iki yanı, şakaklar ve kulaklar sıklıkla güneş koruyucu sürmenin atlandığı bölgelerdir.
  • Güneş koruyucular, az kullanıldıkları takdirde koruma oranları düşmektedir; deri yüzeyinin santimetrekareye 2 mg gelecek şekilde uygulanmalıdır.
  • Güneş koruyucular, güneşe çıkmadan 15-30 dakika önce sürülmeli dışarı çıkmadan hemen önce tekrarlanmalıdırlar. Bu uygulama, hem atlanan alan yüzeyini minimuma indirilmesini, hem de optimum güneş koruyucu miktarının kullanılmasını sağlar.
  • Güneş koruyucular 2-3 saatte bir, özellikle yüzme, terleme ya da havlu ile kurulanma sonrası tekrarlanmalıdır. 


Örnek ürün:

RoC® SOLEIL PROTEXION+
KAHVERENGI CİLT  LEKELERİNE KARŞI GÜNEŞ KORUMALI YÜZ KREMI
SPF 50+ ÇOK YÜKSEK GÜNEŞ KORUMA FAKTÖRÜ


RoC® BULUŞU

 SPF 50+ Güneş Koruma Faktörü ile cildinize çok yüksek koruma sağlarken, cildinizi güneşin zararlı ışınları nedeniyle meydana gelen erken yaşlanma etkilerine karşı korur.

1.    Güneşe Karşı Çok Yüksek Koruma: Yüksek performansa sahip, patentli* güneş filtreleri kombinasyonu, uygulandığı andan   itibaren UVA ve UVB** ışınlarının 95%’inden fazlasını bloke eder.

2.    Kahverengi lekelere karşı aktif madde: Soya özü içeren patentli teknolojisi sayesinde ciltte kahverengi lekelerin oluşmasına sebep olan melanin oluşumunu düzenler**. Kahverengi lekeler gözle görülür seviyede azalır.

SOYA EKSTRESI

  • MELANIN  PIGMENTININ KERATINOSITLERE TRANSFERINI KISITLAR.
  • MELANIN OLUŞUMUNU KISITLAR.

Yumuşak , kadifemsi ve yağlı olmayan yapısı sayesinde ciltten kolayca emilir.



*patent başvurusu yapılmıştır.
** in-vitro test sonucudur.
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0