14 Haziran 2012 Perşembe

AVRUPA BİRLİĞİ TÜKETİCİYİ UYARIYOR




Alerji yapan 26 koku belirlendi...

Avrupa Birliği’nin Almanya’da yaptırdığı araştırmalar sonucu, alerji vakalarının yüzde 30’unun parfüm maddelerinden kaynaklandığı saptandı.  Araştırmaya göre alerji yapma riski yüksek olarak belirlenen 26 parfüm maddesi, AB regülasyonlarına göre, tüketiciyi uyarmak amacıyla tüm ürünlerin üzerinde belirtilmek zorunda. Uzmanlar, özellikle annelerin, daha hassas cilde sahip bebeklerini korumak için, artık sadece özel olarak bebekler için üretilmiş ve göz yakmayan ürünlerle yetinmeyip, 26 alerjen parfüm, paraben ve alkol içermeyen, PH değeri bebeğin cildine uygun ürünler, tercih etmesini öneriyor.

Üreticiler tüketiciyi bilgilendirmek zorunda.

Almanya’da Göttingen Üniversitesi, IMBE, Erlangen-Nünberg Üniversitesi, Klinikum Dortmund akademisyenleri işbirliği ile gerçekleştirilen araştırmaya göre hergün kullandığımız ürünlerin içinde bulunan bazı koku bileşikleri alerjiye neden oluyor.  Avrupa Birliği regulasyonlarına göre, yapılan araştırmalar ile alerjen olarak nitelendirilmiş olan 26 koku bileşenin kullanımı, ürünler üzerindeki etiketlerde bildirilmek zorunda. 

Özellikle bebeklerin bağışıklık sisteminin ilk bariyeri olan cildi, yapısı gereği yetişkin cildine göre daha hassas olduğundan, bu alerjiler bebeklerde daha sık görülür. Öte yandan bebeklerin vücüt yüzey /ağırlık oranı da yetişkinlere göre daha fazladır ve yetişkine sürülen bir miktar ürünün bebeğe sürülmesi bebekte 5 – 6 kat daha fazla toksik veya alerjik etki yapar. Tüm bu nedenlerden dolayı bebek ve çocuklar alerjik potansiyeli olan maddelerden daha çok etkilenirler.

prof.dr.ümit ukşal.jpgAvrupa ve Türkiye Pediatrik Dermatoloji Derneği Başkanı, Prof. Dr. Ümit Ukşal, “Parfümden uzak durmanın elbette mümkün omadığı günümüzde; anneler, çocukları için seçecekleri ürünün 26 alerjen parfüm maddesi içerip içermediğini önceden  araştırmalı ve güvenli olduğu  bilinen parfüm içerikli ürünler kullanmaya dikkat etmelidirler. Özetle, 26 alerjen parfüm, paraben ve alkol içermeyen, PH değeri bebeğin cildine uygun ve göz yakmayan ürünler seçmelidirler.” diyerek ebeveynleri uyardı.   

İşte Avrupa Birliği tarafından etiketlenmiş 26 Alerjen Parfüm
·          Amyl – cinnamic alcohol
·         Anisyl alcohol
·         Benzyl  salicylate
·         Benzyl alcohol
·         Benzyl benzoate
·         Benzyl cinnamate 
·         Cinnamic alcohol
·         Cinnamic aldehyde
·         Citral
·         Citronellol
·         Coumarin
·         Eugenol
·         Farnesol
·         Geraniol
·         HMPCC
·         Hydroxycitronellal
·         Isoeugenol
·         Lilial
·         Limonene
·         Linalool
·         Methylheptin carbonate
·         Oak moss abs
·         Tree moss abs
·         α- Amyl –cinnamic aldehyde
·         α- Hexyl – cinnamic aldehyde 
·         γ-Methylionon

Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0