2 Nisan 2014 Çarşamba

BEBEK YIKARKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Bebeğimizin hassas vücuduna zarar vermeden onu yıkamak için, banyo hazırlıklarını doğru bir biçimde yerine getirmek gerekir. Bebeklerin banyo yaptırılmasında, banyo için hazırlık, bebeğin ilk banyosu ve bebeği yıkarken nelere dikkat edilmeli bu hususlar iyi bilinmelidir. Şimdi bunları açıklayacak olursak;



.Banyo için hazırlık ;

Bebeğinize banyo yaptırmadan önce yumuşak bez ya da küçük havlu, temiz bez ve giysi, tarak ya da yumuşak saç fırçası, bebe sabunu, bebe şampuanı, bebe losyonu, bebe yağı, pişik kremi gibi ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi mutlaka elinizin altında bulundurun.
Küvetin belinizin hizasında olmasını sağlayın. Böylece hem rahat hareket edebilir hem de daha az yorulmuş olursunuz. Suyunun uygun sıcaklıkta olduğundan emin olun. Bunun için dirseğinizle suyun sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. Banyo sırasında bebeğinizi az bir süre için bile olsa kesinlikle yalnız bırakmayın.
Bebeğinizin günlük bakımının önemli bir bölümünü temizliği oluşturur. Cildi son derece yumuşak ve duyarlı olduğu için, idrar, ter ve tükürük bile tahriş olmasına neden olabilir. Temizliğe çok dikkat etmeli ancak aşırıya kaçmamalısınız. Bebeğinizin ilk banyosunu doğumundan 24 saat sonra yaptırabilirsiniz. Bebeğinizi her gün yıkamanız gerekmez. Ama bebeğinize bir rutin oluşturmanızda size bebeğinizi düzenli yıkamak işinizi kolaylaştıracaktır.Her mamadan sonra yüzünü ve her alt değiştirmeden sonra bezli bölgeyi temizlemeniz yeterlidir.
 Bebeğinizi tok karnına banyo yaptırmayın, kusabilir. Banyo için en uygun zaman hem çok aç olmadığı hem de çok tok olmadığı iki emzirme arasıdır. Sabahları ilk emzirmeden önce ya da akşam son emzirmenizden önce de yıkayabilirsiniz. 
Bebeğinize yaptıracağınız banyo, onu rahatlatan ve çok hoşlanacağı anlar anlamına gelecektir. Banyo zamanı birlikte zevkli geçireceğiniz ve iletişiminizi güçlendireceğiniz zamanlar olacaktır.


Bebeğinizi Yıkarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar;

Bebeğinizi yıkarken oda sıcaklığının uygun olmasına dikkat edin ki ufaklık üşümesin. Bir havlu üzerine yatırarak soyun, sürprizlerden korunmak istiyorsanız alt bezini daha sonra çıkartabilirsiniz. Sol elinizle boynunu destekleyin. Vücudunu kolunuzun üstüne yaslayarak koltuğunuzun altından destekleyin. Yüzü yukarı bakar şekilde banyo küvetinin üzerine alın. Bebeğinizin saçlarını yıkamak için bebe şampuanı kullanın. Bebekler için üretilen şampuanlar gözüne kaçtığı taktirde yanmasını önleyecek ve hassas cildine zarar vermeyecektir. Başını şampuanladıktan sonra başına dikkatlice durulama suyunu döküp durulayın. Bebeğin bıngıldağına dikkat ederek kurulayın.
Bezini çıkarıp kirlilik durumuna göre temizliğini yapın. Daha sonra banyo süngerini bebe sabunu ile köpürtüp vücudunu silin. Kıvrımlara özellikle dikkat edin. Kolunuzla omzunu ve boynu destekleyerek koltuk altından kavrayın. Diğer elinizle kalçalarından ya da bacaklarından kavrayın ve banyo küvetindeki suya, başı dışarıda kalacak şekilde sokun. Bebeğiniz suyu seviyorsa bu anlar onun için çok eğlenceli olacak, size gülücükler atıp kıkırdayacaktır. Durulamayı tamamladıktan sonra bebeğinizi aynı şekilde tutarak temiz havlunun üzerine alın. Her yerini yumuşak hareketlerle kurulayın.

Daha detaylar için Uzman Tv deki videolarımı izleyebilirsiniz:



Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0