22 Mart 2014 Cumartesi

‘’PremaTurk.com’’ Portalı Açıldı



PremaTürk Prematüre Bebek Koalisyonu liderliğinde hazırlanan ‘’PremaTurk.com’’ portalı, prematüre bebek sahibi annelere ve ailelere prematürelik hakkında kapsamlı ve güncel bir içerik sunuyor.


Türkiye’de prematüre doğumlarda yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve prematürelik hakkında farkındalığı artırmak amacıyla AbbVie Türkiye’nin koşulsuz katkıları ile kurulan PremaTürk: Prematüre Bebek Koalisyonuprematüre bebek anneleri ve ailelerine yönelik olarak hazırladığı ‘’PremaTurk.com’’ portalı ile prematürelik hakkında yaptığı çalışmalara bir yenisini ekledi.
Prematürelik hakkında farkındalık yaratmak, toplumsal bilinci artırmak, prematüre bebek sahibi annelerine ve ailelerine destek olmak amacıyla PremaTürk: Prematüre Bebek Koalisyonu tarafından kurulan‘’PremaTurk.com’’ portalı, prematüre bebek sahibi annelere ve ailelere prematürelik hakkında  kapsamlı bir içerik sunuyor. Portalda prematüre bebek anneleri ve aileleri prematürelik hakkında birçok önemli ve güncel bilgiyi bir arada bulabilirken, portalın özel içeriği sayesinde kendi deneyimlerini de paylaşabiliyor.
Portalda yer alan ‘’Ayın Konusu’’ bölümü ile annelerin ve ailelerin prematürelik hakkında her ay farklı bir konu hakkında bilgi edinmesi sağlanırken; ‘’Uzmanına Danışın’’ bölümünde ise prematüre bebek anneleri ve ailelerinden gelen sorular uzman doktorlar tarafından cevaplanıyor olacak.
Prematüre bebek sahibi anne ve ailelerin yaşadıkları deneyimleri paylaşması ve bu zorlu süreçte yalnız olmadığını hissedebilmesi için hazırlanan ‘’Sizin Hikayeniz’’ ve ‘’Sizden Fotoğraflar’’ bölümünde anne ve aileler kendi hikayelerini ve fotoğraflarını paylaşabilirken ‘’Videolar’’ bölümünde ise prematürelik ve prematüre bebek bakımı hakkında faydalı olabilecek videolar yer alıyor.
‘’Hamilelik ve Bebeklik Döneminde Hesaplamalar’’ bölümü anne adayları ve yeni annelere bu dönem ile ilgili bazı ölçümleri yapabilme imkanı sunarken; ‘’Etkinlikler’’ bölümü ise prematüre bebek sahibi annelerin ve ailelerin prematürelik ile ilgili Türkiye’de ve dünyada gerçekleşen en güncel etkinlikler hakkında bilgi edinmesini sağlıyor.

Konu hakkında konuşan PremaTürk Prematüre Bebek Koalisyonu Başkanı Doç. Dr. Nurullah Okumuş, ‘’Yapılan istatistikler neticesinde edinilen bilgiye göre Dünya’da her yıl 5 yaş altı çocuk ölümlerinin % 40’ını yeni doğan ölümleri oluşturuyor. Prematürite, düşük doğum ağırlığı, enfeksiyonlar, asfiksi ve doğum travması da, yenidoğan dönemindeki ölüm nedenlerinin yaklaşık %80’ini oluştururken, Türkiye’de yılda gerçekleşen yaklaşık 1,3 milyon doğum sonucunda her yıl yaklaşık 156 bin bebek prematüre doğuyor. ‘’PremaTurk.com’’ portalı, tüm bu gerçeklerden yola çıkarak prematüre bebek annelerine ve ailelerine bu süreçte destek olabilmek, konu hakkında güncel ve ihtiyaç duyacakları bilgilere kolaylıkla ulaşabilmelerine yardımcı olabilmek amacıyla açıldı. PremaTürk koalisyonuna kurulduğu günden beri verdikleri destekten dolayı AbbVie Türkiye’ye de teşekkür ederiz.’’ dedi.
Portala http://www.prematurk.com adresinden ulaşabiliyor. 
 
PremaTürk Hakkında:
PremaTürk Prematüre Bebek Koalisyonu, Türkiye’de prematüreliğin ve bunun neden olduğu sorunların önlenmesi, çağın gerektirdiği ölçütlerde prematüre sorunlarının ele alınması ve bakımın sağlanması, uygun prematüre bakımının sağlanması, prematüreliğin aile ve toplum üzerindeki etkilerinin ortaya konması ve çözüm önerilerinin oluşturulması ve resmi ve sivil kurumların bilgilendirilip prematüreliğin getirdiği sorunlar konusunda farkındalığın sağlanması ve bu sorunların çözümüne yönelik politikaların oluşturulması amacıyla 27 Haziran 2012 tarihinde kurulmuştur.
PremaTürk Koalisyonu Üyeleri:
Doç. Dr. Nurullah Okumuş (Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi ve Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı)
Prof. Dr. Türkan Dağoğlu (TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi, İstanbul Milletvekili, Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı)
Prof. Dr. Fahri Ovalı (Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı, Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı)
Prof. Dr. İlgi Ertem (Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gelişimsel Pediatri Bölüm Başkanı ve Gelişimsel Pediatri Derneği Başkanı)
Dr. Sema Özbaş (T.C. Sağlık Bakanlığı, Kamu Sağlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu)
Enginer Birdal (Sağlıklı Nesiller Derneği Başkanı)
Selma Zıraman (Hemşire, Neonatoloji Hemşireliği Derneği Başkanı)
Özgür Doğa Keleş (El Bebek Gül Bebek Derneği Başkanı)
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0