19 Mart 2014 Çarşamba

OBJEKTİF BU KEZ DOWN SENDROMLULARIN ELİNDE




23 ünlü Down sendromluların sesini duyurmak, onların eğitim ve sağlıklı yaşam hakkını korumak-geliştirmek için Down sendromlu çocuklara poz verdi. Bugüne kadar birçok çekime katılan ünlüler, bu kez işin profesyonellerinin değil, Down Sendromluların objektifinin karşısına geçti. Fotoğrafları çeken çocuklara fotoğraf sanatçısı Berkant Çolak asistanlık yaptı. Fotoğraflar 21 Mart tarihine kadar çeşitli alışveriş merkezlerinde sergileniyor.

Kurulduğu 2009 yılından bugüne kadar PR danışmanlığını üstlenen D'oret İletişim'le birlikte, Down sendromlular için her alanda algıları değiştiren, öncü projelere imza atan Down Sendromu Derneği, birçok ünlü ismin gönüllü desteğiyle bir kampanya başlattı. Down Sendromluların sesini bir kez daha duyurmak, onların eğitim ve sağlıklı yaşam hakkını korumak-geliştirmek için herkesi göreve çağıran ünlüler, balon kampanyası çerçevesinde 'Bizi havalara uçurun' dedi.
Down Sendromu Derneği önderliğinde, Down Sendromlu çocukların ihtiyaçlarına dikkat çekmek için "Bizi Havalara Uçurun!" sloganı ile başlatılan farkındalık kampanyasına 23 ünlü objektifin karşısına geçerek destek verdi. Down Sendromlu fotoğrafçılara poz veren ünlüler, ellerindeki balonlarla birer mesaj verdi. Kampanyanın yüzü olan isimler şöyle: Ayşe Arman, Bahadır Efe, Bülent Şakrak, Begüm Birgören, Burçin Terzioğlu, Cem Hakko, Power FM Cenk&Erdem, DJ Funky C, İnci Türkay, Faruk Süren, Gözde Kansu , Hazar Ergüçlü, Leyla Alaton, Mustafa Üstündağ, Menderes Samancılar, Nail Kırmızıgül, Nebahat Çehre, Saba Tümer, Selim Erdoğan, Selim Bayraktar , Özge Uzun, Yusuf Çim.

ÜNLÜLERİN FOTOĞRAFLARI SERGİ OLACAK



Kampanya için down sendromlu çocukların fotoğrafladığı ünlülerin pozları ve arka plan görüntüleri bir yandan basına dağıtılırken diğer yandan açılacak sergide kullanılacak. Sergi, 18 Şubat'tan itibaren kampanya tanıtımının yapılacağı alışveriş merkezlerinde ziyaretçilerini bekliyor olacak.
Ünlülerin fotoğraflarının yer aldığı sergi, 18-23 Şubat tarihlerinde Forum İstanbul, 24 Şubat-1 Mart tarihlerinde Carrefour İçerenköy , 2-8 Mart tarihlerinde Akmerkez, 9-15 Mart tarihlerinde Pendik  Via Port, 16-21 Mart tarihlerinde İstinye Park'ta ziyaret edilebilecek.
İSEM İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü'nünde destek verdiği kampanyanın devamında, 21 Mart tarihinde DS'li çocuklar Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ndeki Turkuazoo Akvaryumunu ücretsiz olarak  gezebilecekler. 23 Mart'ta da Derneğe tahsis edilecek bir vapur ile Down sendromlu çocuklar Boğaz turu yaparken, farklı noktalardan kampanya için hazırlanan binlerce uçan balon gökyüzüne bırakılacak. Bu sayede Down Sendromluların sesi bir kez daha duyurulurken, onların eğitim ve sağlıklı yaşam hakkını korumak ve geliştirmek için herkes göreve çağrılacak. Etkinliğe ve projeye destek verenler arasında Vakko ve VoiceVale‘de bulunmaktadır.
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0