5 Mart 2014 Çarşamba

AVRUPA’NIN İLK VE TEK CANLI MÜZESİ “3D İLLÜZYON” VIALAND AVM’DE AÇILDI

Bu müze, evcil hayvanlara da açık…

Açık hava konseptiyle alışverişi gerçek bir keyfe dönüştüren VIALAND AVM, Avrupa’nın
ilk ve tek ‘Canlı Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor. Üç boyutlu 100 eserin sergilendiği müzede izleyici sanatın bir parçası oluyor; üç boyutlu eserlerin yanında, önünde, hatta içinde fotoğraf veya video çektirebiliyorÜstelik ziyaretçiler, bu müzeyi evcil hayvanları ile ziyaret edip, muhteşem karelere onları da ortak edebiliyorlar.




Yeni bir sanat dalı olan ve üç boyutlu resim, video ve enstalasyonlardan oluşan “,”un çok özel çalışmaları Türkiye ve Avrupa’da ilk defa VIALAND AVM’ye geldi. Kaplarını VIALAND AVM ziyaretçileri için açan müzede, Koreli Creative Tong isimli sanat grubu tarafından yaratılan inanılmaz eserler, sanatseverler kadar maceraperest ve yaratıcı yönünü kullanmak  isteyenlerin beğenisine sunuluyor. İzleyiciyi sanatın bir parçası haline getiren müzede Türkiye’ye özel tasarlanmış birçok eser de bulunuyor.  İlk etapta 100 çalışmaya ev sahipliği
yapan VIALAND AVM’deki “Canlı Müze - Alive Museum”a, açık kaldığı süre boyunca yenileri de eklenmeye devam edecek. Ziyaretçilerin fotoğraf ve video çekimlerinde flash kullanmalarının da serbest olduğu“Canlı Müze - Alive Museum”, evcil hayvanlarla da gezilebiliyor.
100 futbol sahası büyüklüğünde bir alana yayılmış olan VIALAND'in içindeki VIALAND AVM, ziyaretçilerine 200 mağazasıyla eğlence ve alışveriş zevkini bir arada sunmaya devam edecek.
BİLGİ NOTU
CANLI MÜZE_ALIVE MUSEUM HAKKINDA
İlki 2009 yılında Kore’de açılan “Alive Museum – Canlı Müze”den Uzakdoğu’da toplam 10 adet bulunuyor. Avrupa ve Türkiye’ye ilk defa 2014 yılında VIALAND AVM ile gelen “Alive Museum
– Canlı Müze”, Japonya'da ortaya çıkarak tüm dünyayı sardı.
Sıra dışı eserlere ev sahipliği yapan sergide ünlü ressamların eserlerinin reprodüksiyonları, insanlık tarihinin ortak hafızasına kazınmış imajların üç boyutlu video ve animasyon olarak yeniden  yorumlanmış versiyonları yer almaktadır.
Klasik sanatın ışık ve gölge oyunlarından, modern sanat malzemelerinden, teknolojiden ve dijital sanattan faydalanan bu yeni akım sayesinde sanatseverlere 3 boyutlu resimlerin yanında, önünde ve içinde fotoğraf veya video çektirebilme hatta dokunabilme fırsatı sunmaktadır. 
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0