3 Ekim 2013 Perşembe

FİT ANNENİN TAVSİYESİ: DOĞUMDAN ÖNCE YAPMANIZ GEREKEN 10 ŞEY!

Sevgili anne adayı!
Bu satırları okuduğunuza göre daha hala anne adayısınız, doğurmadınız..O zaman aşağıdaki listede not ettiklerimden doğumdan önce en azından 10 tanesini yapın. Pişman olmayacaksınız, tam tersi bana dua edenleriniz bile olabilir:)
  • Sabah uyandınız ve evde çıt çıkmıyor. “Ee, ne var bunda?” demeyin! İlk tavsiyem evinizdeki sessizliğin tadını çıkarın. Bunun ne lüks olduğunu çok yakında anlayacaksınız :)
  • Sinemada veya DVD player’da film izleyin. Bebeğiniz doğduktan sonra, eğer şanslıysanız, haftada bir kez “sex & the city” ya da “friends” türü bir dizi izleyecek kadar zamanınız olacak. İyisi mi, siz şimdi sıkılıncaya kadar film izleyin.
  • Bütçeniz elverdiği ölçüde eşinizle veya arkadaşlarınızla dışarıda yemek yiyin. Tavsiyem kendinize göre yemek bulacağınıza ve çocuk sesi duymayacağınıza emin olduğunuz restaurantlara gitmeniz!
  • Eşinizle başbaşa tatile gidin. İster kar, ister deniz manzarası görebileceğiniz bir yere gidin.
  • Hamilelik geçirmiş 20 arkadaşıma gönderdiğim bir ankette, hamileliklerini tekrardan yaşasalardı neyi farklı yaparlardı sorusuna aldığım cevaplardan en çok tekrarlananlardan biri, “daha fazla naz yapardım” oldu! Unutmayın, hayatınızın yaşayabileceğiniz son bencil dönemi…Hazır hamileliğiniz devam ederken, iyisi mi bol bol naz yapın tüm sevdiklerinize..Ama tadında bırakmayı unutmayın tabii :)
  • Bebeğiniz doğunca kalbiniz uzun sürece ona akacak ve onda kilitlenecek. Eşinizin o dönemde kendisini sevdiğinizden emin olabilmesi için bugünden çalışmaya başlayın: Aklınıza her geldiğinde, onu ne çok sevdiğinizi söyleyin ve gösterin!
  • Okuyun! Dergi okuyun, gazete okuyun, özellikle de kalın kalın romanlar okuyun! Bebeğiniz doğduktan sonra uzun bir süre buna imkan bulamayabilirsiniz..
  • Yakın arkadaşlarınızla (çocukları varsa, tercihen çocukları olmaksızın) elinizden geldiğince çok vakit geçirin. Saatin kaç olduğunun farkında olmadan oturun, konuşun, dertleşin, dedikodu yapın. Altını tekrar çizmek isterim: zamanı unutun!
  • Aylardır belki de yıllardır düzenlemek istediğiniz ama bir türlü elinizin değmediği dolaplarınızı, CD-DVD’lerinizi, kitaplarınızı düzenlemek için daha iyi bir zaman olamaz.. aslında daha başka zaman da olamaz!! Kendinizi yormadan, içinize sindire sindire evinizi kıyı köşe düzenleyin..
  • Vee bol bol UYUYUN! Tutun ki uyandınız, o zaman yatakta kalın. Kocanıza şımarın, kahvaltıyı yatağınıza getirsin!
Sevgili Fit Anne'nin bloğunda okuyunca çok sevdim ve sizlerle paylaşmak istedim. Bu yazının dışında çok güzel paylaşımları var. Okumanızı tavsiye ederim. Ben çok severek okuyorum:))
http://www.fitanne.com/tag/241-doguma-hazirlik/
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0