13 Nisan 2015 Pazartesi

Mamipower sponsorluğunda Bebekte rutin oluşturma ve Bebek masajı seminerim


Bebek doğduktan sonra ona nasıl bakacağınız hakkında pek çok sorularınız olacaktır. Kısaca burada size bilgi vereceğim. Ama 15 Nisan da Mamipower sponsorluğunda Bebekte rutin oluşturma ve Bebek masajı seminerim olacak.
Emzirme düzeni :
Ilk haftalarda emzirme düzensizdir ve bebek her istediğinde emzirilmelidir. Her iki göğsü de eşit sürelerde emzirtmek idealdir. Ancak bu her zaman gerçekleşmez. Bebek bir seferde tek göğsü emerse bir sonraki sefer diğer taraftan emzirmek gerekir. İlk 10 Dakikadan sonra gelen süt daha yağlıdır; bebekte doygunluk hissi uyandırır. Bir göğsü emmesi bu nedenle yeterli olabilir. Günde yaklaşık 10-12 kere emmesi ve ilk 4-6 Ay gece beslenmesi normaldir. Emzirilen bebeğe Su vermek gerekmez
Bebek banyosu :
Göbek düştükten 1 gün sonra banyo yaptırabilirsiniz. Göbek düşene kadar yumuşak bir bezle bebek cildini uygun bir sabunla silin ve daha sonra durulayın. Gün aşırı banyo yeterli olacaktır. Ancak ağzını, çenesini ve genital bölgesini sık sık ıslak, sabunsuz, yumuşak bir bezle silmeniz gerekir. Banyolarında içme Suyu kullanmanız gerekmez.
Ancak cildinde yara varsa veya Ameliyat geçirdiyse kaynamış ve ılıtılmış su kullanmanız gerekebilir. Bu konuda doktorunuzun Tavsiyelerini almalısınız. Suyun ısısını, kolunuzun iç kısmını suya daldırarak test etmelisiniz. Banyo sonrasında cildi durulamak son derece önemlidir. Sabun bebek cildini tahriş edebilir.
Cilt bakımı :
Her banyo sonrası krem veya yağ sürmek gerekmez. Bebek cildi çok hassastır. Krem ve yağlar sürerek cildin terlemesi önlenirse, ufak sivilceler ve isilik tarzında döküntüler ortaya çıkabilir. Eğer cildi kurur ve çatlaklar gelişirse, bir bebek losyonu veya nemlendiricisini günde 2 kere sürebilirsiniz.Bebeğin cildi kuru ise çok banyo yaptırmayın. Banyonun suyuna bebe yağı eklemek de işe yarayabilir.
Yatma pozisyonu :
Bebeğinizi sırtüstü yatırın. Son yıllardaki araştırmaların sonuçlarına göre sırtüstü yatış en güvenli yatma şeklidir. Bebeğin başını uyurken her iki yana çevirebilirsiniz. Bebek uyanıkken yüzükoyun yatırarak kollarının kuvvetlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Yastık ve kuştüyü yorgan kullanmayın. Yorganını göğüs hizasına kadar örtün, başına çekmeyin. Bebeği fazlaca ısıtmayın. Yatağında yumuşak oyuncaklar bırakmayın. Bu önlemler SIDS denilen nedensiz beşik ölümlerini önlemek amacıyla tüm dünya bebeklerine önerilmektedir.
Bebek masajı:
Yeni doğanın doğduğu anda iletişim kurabilmek için kullanabileceği en gelişmiş duyusu, "dokunma" duyusudur.  Dokunma duyusu, özellikle dudaklar, dil, kulaklar ve alında olmak üzere tüm vücutta çok iyi gelişmiştir ve bebeklik döneminde çocuğun çevresini algılamasında çok önemlidir. Bebek kendisine dokunulduğunda, kucaklandığında çevresi ile ilişki kurar ve böylece psiko-sosyal gelişimi desteklenir. Anne-babaların bebekleriyle iletişim kurmada kullanabilecekleri yollardan biri bebek masajıdır.  Masaj, bebeği hissetmek ve ona dokunmak için en uygun yoldur. Anne-baba-bebek arasındaki oyunlar, karşılıklı etkileşimde büyük önem taşır.

IMG_9114
Mamipower sponsorluğunda 15 Nisan da Marga da Bebek de rutin oluşturmak  ve bebek masajı seminerim olacak.
Bu seminerde;
Anne sütü ve emzirme
Bebek banyosu
Bebek masajı
Kundaklama
Uyku rutini  anlatılacaktır.
Bu seminer de masaj uygulamalı olarak gerçekleşecek.
İsterseniz hamile isterseniz yeni anne olun, sizleri aramızda görmekten mutlu olacağız.
Mamipower'a çok teşekkür ederim. Bu seminere sponsor olduğu için anneler ücretsiz olarak bu seminere katılabilecekler.
Katılan anneler ve hamileler seminer sırasında Mamipower'ı da denmeyecek. Bu içecek tahıl ve malt içerdiği için anne sütünü arttırmakta çok faydalıdır.
Detaylar için; www.mamipower.net öğrenebilirsiniz.
Katılmak isterseniz, bebeimgeliyor@hotmail.com

Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0