24 Aralık 2013 Salı

GÖĞÜS UCU BAKIMI




Meme ucundaki doğal yağlar ve süt meme ucunu koruyucu niteliktedir. Anne sütü bebeği hastalıklardan koruyucu bir çok madde taşıdığı için bu yolla mikrop bulaşması zordur. Bu nedenle memeyi her emzirmeden önce temizlemeye gerek yoktur. Emzirme dönemi boyunca günde 1ila 2 kez kaynatılıp ılıştırılmış suyla meme başını silmek yeterlidir.

 Bu dönem içinde memeleri karbonatlı su veya sabun ile temizlemek cildin kurumasına ve çatlakların oluşmasına neden olacağı için kesinlikle önerilmemektedir.


 Her emzirme başlangıcında öncelikle eller çok iyi yıkanmalıdır. Bebek memeyi bıraktıktan sonra ise anne kendi sütünün birkaç damlasını meme ucuna ve etrafına sürerek meme ucunun yumuşak kalmasını sağlayabilir. Ayrıca göğüs ucu için olan kremler kullanılabilir.
Bunları tercih edilirken, sürülünce silinmeye gerek kalmayan olanlarını tercih etmeniz de fayda var..

Bunun yanı sıra kullandığınız göğüs pedlerinin sıvıyı tamamen hapseden ve göğüs ucunda nem bırakmayan bir ürün olmasına dikkat etmekte yarar var.



hepsinden de önemlisi bebeğinizin sizi doğru emiyor olması, göğüs uçlarızı doğrudan etkileyecektir. Emzirmeye başladığınız ilk günler de sıkıntı olsa da sonraki dönemde göğüs ucunuzun artık acımaması, sıkıntı olmaması gerekir. Eğer göğüs ucunuzla ile sıkıntınız devam ederse mutlaka emzirme pozisyonunuzu gözden geçirin.

Gerekirse bir uzmandan destek alınız.


Konuyla ilgili Nasıl Tv de yayınlanan videom izlemek isterseniz;


http://www.nasil.tv/Emziren-anneler-gogus-ucu-bakimini-nasil-yapmalidir
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0