2 Aralık 2013 Pazartesi

DOĞUM SIRASINDA ANNE VE BABANIN DESTEĞİNİN ÖNEMİ

 
 
Özellikle zor bir doğumdan sonra yorgun düşmüş ve harap olmuş durumda olan anne birkaç dakika , bazen de daha uzun süre, bebeğine bakacak veya bebeğini kucaklayacak mecal bulamayabilir. Eğer, annenin isteklerine kendisine baskı yapılmaksızın ve suçluluk hissettirilmeksizin saygı gösterilirse; bu son derece hak edilmiş toparlanma süreci, kadının anneliğe olumlu bir yaklaşımla başlamasına yardımcı olacaktır. Anne hazır olduğu zaman, ikiniz ile bebeğinizi keşfedebilirsiniz.
Bundan dolayı, siz babalar ve doğum refakatçileri, bebek doğduktan sonra gidip kollarınızı anneye dolayın. Ona yumuşak bir sesle bebeğinizi dünyaya getirebilmek için yaptıklarını ne kadar taktir ettiğinizi ve onu ne kadar sevdiğinizi söyleyin.
Doğumdan hemen önce ve sonra , çoğu zaman, kadınlar istemsiz bir şekilde şiddetli bir şekilde titrerler. Kızılderililer bu titremeyi bebeğin bedenine ruhunun girmesine yorduklarını söylerlermiş.
Eğer sizin eşiniz tir titriyorsa, ona rahatlamasını ve titremeyi bırakmasını söylemek yerine, ''kendisini rahat bırakıp titremesini'' söyleyin ve bir süre sonra geçeceğini söyleyerek onu rahatlatın. Kuvvetli kollarla ve sıcak battaniyeyle sarılmak doğum titremesi geçiren kadına iyi gelir. eğer üşüyorsa ayaklarına çorap giydirin. Bir diğer nazik davranış, annenin kan şekerini yükseltmek ve kuruyan ağzını nemlendirmek için ona soğuk meyve suyu veya  meyve suyu ile dondurulmuş buz kalıpları ikram etmek olabilir. Bu yaptıklarınız doğum sırasında ve sonrasında anneyi rahatlatacak ve doğumunu kolaylaşmasına katkı sağlayacaktır.
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0