16 Aralık 2013 Pazartesi

Anne sütünü olmasının \ azalmasının birkaç nedeni

1 Eğer hamileliğin 34'üncü haftasından önce doğum riski varsa hem doğumu durdurmak, hem de bebeğin akciğerlerini olgunlaştırmak için tedaviden sonraki iki gün içinde süt seviyesi iyi oluyor. Ama 9 gün içinde doğmazlarsa annelerin süt sorunları oluyor.
2 Doğumda yaş, ne kadar ileriyse süt hacmi o kadar yüksek oluyor.
3 Çoklu gebelikte annede birden fazla plasenta oluyor; memeler daha fazla uyarılıyor. Çocuklar ikiz olunca anneler 'Sütüm yetmeyecek' diye korkuyor. Oysaki iki bebek taşıyan anne daha çok süt verebiliyor
4 Hipertansiyon olduğunda meme gelişmesi bozuluyor, annenin sütü azalıyor.
5 Bazı kadınların memeleri dışarıdan normal gözüküyor. Ancak içi boş oluyor ve süt veremiyorlar.
6 Çok büyük, şişman inekler fazla süt vermiyorlar. Aşırı beslenme nedeniyle büyük yağ hücreleri oluşuyor. İşte kadınlardaki obezite de şişman ineklerin durumuna benziyor. Obezite bir risk faktörü olduğundan yeterli süt üretilememesine yol açıyor.
7 İçe dönük düz meme uçları; obezite, hipertansiyon, vakumlu doğum ve acil sezaryenin risk faktörleridir.
8 Önceden sezaryen varsa, kişi 35 yaş üzerindeyse bu risk yükselir.
9 Yumurtalıklarda fazla kist olması, testosteron oranını artırıyor. Doğum, kistlere şifa gibi geliyor. İki hafta sonra memeden süt geliyor.
10 Çok fazla nane yemek, nane çayı ve sigara içmek sütü azaltıyor. Doktorlar özellikle bazı ilaçlara karşı dikkatli olunmasını istiyor.
11 Doğuma yakın dönemde kullanılan antidepresan, sütün geç gelmesine neden oluyor. Ödemi aşırı olan annelere idrar söktüren meyve ve sebzeler öneriliyor.
12 Meme tipi de önemli. Memeler arasında üç parmaktan fazla aralık varsa bu durum risk faktörünü oluşturuyor. Gebelik sırasında damarlar görülmeli, gerilen çizgilere dikkat edilmeli.
13 Aşırı sulu gıdalar tüketmek, sütün çok olmasına yardım etmiyor. Günlük tüketilen su miktarı, hem anneye hem de bebeğe yetiyor.
14 Aynı şekilde memelerden biri çok gelişmiş, diğeri az gelişmişse sorun oluyor.
15 Hipnoz ve yoga süt üretimini arttırıyor. Zihnin gevşemesi çok önemli.
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0