16 Mayıs 2011 Pazartesi

GEBELİKTE KEGEL EGZERSİZLERİ (HAMİLELİKTE PELVİK TABAN EGZERSİZLERİ

Normal doğum sırasında ıkınırken bebeğin daha güçlü itilmesini sağlar. Idrar kaçırmayı önler.
Bebeğin başı dış dünyaya çıkarken bu kaslar çok fazla zorlanır ve gerilirler.   Bu aşama da yapılacak olan epizyotomi adı verilen perine kesisi, gerekli durumlarda da bu gerginliği azaltmak ve yırtıkları önlemek için çok etkilidir.perine kasları çok güçlü olan bir anne adayında ilk doğumda bile epizyotomi olmaksızın gerçekleşebilir veya çok küçük kesi ile halloolabilir..

Önce idrar sırasında birkaç kez idrarı tutun, birkaç saniye sonra salın. Bu şekilde kasların farkına varırsınız. Ayrıca makat çevresindeki kasları kasarak çıkışı kapatın. Vajenin etrafında bir kas varmış gibi düşünün. Sık sık pratik yapın. Her yerde her pozisyonda yapılabilir. Hiç olmazsa saatte 4 kez yapılmalıdır. Eşinizle ilişkide iken eşinizin cinsel organını sıkmaya çalışarak yine bu kasları tanır ve çalıştırabilirsiniz.

Pelvik kasları asansör gibi farzedip çok yavaş ve konsantre olmuş bir şekilde, kademe kademe yükseltmeye çalışın. Sonra yine yavaş yavaş gevşetmeye ve itmeye çalışın. Her seferinde daha çok ilerleterek ve daha çok tutularak yapmaya çalışın.

Doğumdan sonra da bu hareketler yapılmalıdır. Doğum sonrası sarkmalarından korunma da ve ağrıların azalmasında çok yararlı bir harekettir..
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0