28 Şubat 2012 Salı

Da Vinci Learning Kanalı, Anne Blogger’lara öğrenmeyi eğlenceye dönüştüren yeni eğitim anlayışını anlattı.

Aileler ve çocuklar için interaktif, güvenli, eğitici ve eğlenceli bir televizyon izleme deneyimi sunan Da Vinci Learning Kanalı, öğrenmeyi zevke dönüştüren eğitim anlayışını anne blogger‘lar ile paylaştı.

Yepyeni bir eğitim anlayışı ve hem eğlendirici hem büyüleyici bilim programlarıyla çocuklar için farklı bir öğrenme deneyimi sunan Da Vinci Learning Kanalı, 25 Şubat, Cumartesi günü aileler ve özellikle anneler tarafından sıklıkla takip edilen anne blogger’lar ile biraraya geldi. 5-13 yaş çocuklara eğlenerek dünyanın nasıl işlediği hakkında merak ettiklerini öğrenme ve bilgi dağarcığını genişletme fırsatı sunan Da Vinci Learning, anne blogger’lardan tam destek aldı. Hürriyet yazarlarından Sayın Nuran Çakmakçı’nın da konuk konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte eğlendirirken öğreten televizyon programlarının çocuklarımızın olumlu gelişimi üzerine etkileri hakkında bilgiler paylaşıldı.

Da Vinci Learning Türkiye Temsilcisi Banu Canözkan, konuyla ilgili şunları söyledi, “Da Vinci Learning Kanalı olarak insan oğlunun bilgiye, meraka ve yeni şeyler keşfetmeye olan ilgisini artırmayı hedefliyoruz. Bu misyonumuzu eğlenceli, düşündürücü ve eğitici bilgilere/programlara kolay erişim sağlayarak ve izleyiciler için uygun bir multi-medya ortamı sunarak gerçekleştiriyoruz. Da Vinci Learning programları Türkiye’deki çocukların yepyeni bir görsel tecrübe edinmesi, dünyanın nasıl işlediğini öğrenmesi ve en önemlisi aile içindeki paylaşımı artırarak bunun zevkine ailece varmalarına yönelik hazırlanmaktadır. Amacımız ailelerin çocuklarına güvenle ve gelişimleri için en eğitici katkıyı sağlayacak tv izleme ortamını sunmaktır.“

24 saat “Eğlendirirken Öğreten” tek çocuk ve aile kanalı.

Tüm aile bireyleri için eğlendiren ve eğlendirirken öğreten bir tv izleme deneyimi sunan Da Vinci Learning Kanalı, bu misyon ile 24 saat yayın yapan tek kanaldır. Da Vinci Learning, çocukların bilgi dağarcığını geliştiren, merak uyandıran ve uzmanlar tarafından tüm dünyadaki içerik sağlayıcılar arasından özenle seçilen programları içermektedir. Hikayesel anlatım metodları kullanılarak sunulan programlar, çocukların ihtiyaçlarına, seviyelerine ve günlük ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmaktadır. Da Vinci Learning, şiddet içermeyen programlarıyla ebevyn ve çocuklar arasındaki iletişimi ve interaktiviteyi geliştirmesinin yanı sıra, bilgi ve kültür seviyesini artırmaktadır.

Da Vinci Learning Aile Kuşağı, çocukların evrenin gizemlerini ortaya çıkarmalarına rehberlik ederken, anne babaların da bu eğleceli serüvene dahil olmasını sağlar. Anne babalar kendi eğitimlerine devam etmelerine yardımcı olacak bilgileri yenilikçi araç ve teknikler ile Da Vinci Learnin’de bir arada bulmaktadırlar.

Çocuk ve Belgesel Kanalları, Da Vinci Learning’de birleşiyor. Çocuk ve belgesel kanallarının içeriklerini birleştirerek, uzmanlar tarafından hazırlanmış yepyeni bir formatta eğitim sunan Da Vinci Learning Kanalı bu anlamda bir ilki gerçekleştirmektedir. Eğlendirirken öğreten yeni bir konsept sunan Da Vinci Learning, ailelerin anlamlı tv izleme deneyimi konusunda önemli bir ihtiyacını karşılayarak çocuk ve belgesel kanallarını bir araya getirmiştir. Anneler, Da Vinci Learning‘de çocuklarının gelişimlerine tv izlerken de güvenli ve faydalı katkı sağlayacak zengin içerikler bulmaktadır.

D-Smart 72. Kanal’dan yayın hayatına devam eden Da Vinci Learning’de çocuklar Sevimli Fare “Marvi Hammer” ile dünyayı keşfediyor, “Arka Bahçe Bilimi” ile hayat ve evrenle ilgili sırları ve sadece evdeki araç ve gereçleri kullanarak yapabileceği deneyleri öğreniyor, “Neden ve Nasıl” ile doğanın harikalarını keşfediyor, “Zaman Yolcuları” ile tarihi olayların günümüzü nasıl etkilediğini ve tarihin günümüze nasıl ilham verdiğini öğreniyorlar.

Da Vinci Learning Kanalı ile daha detaylı bilgiye
http://www.da-vinci-learning.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.


Hurriyet Aile de aramızdaydı. Aşağıdaki Linkte çok güzel fotoğraflarımızda var...
http://www.hurriyetaile.com/fotogaleri/ne-var-ne-yok/da-vinci-learning-ev-sahipligi-ile-gerceklesen-bulusma-410/cocuklar-bu-kanali-aileleri-ile-birlikte-seyrediyor-5100#fgtop




Altuğ ve ananesi ile bu etkinliğe katıldık.. Çok güzel hazırlık yapmışlar. Altuğ'unun uyku saatine gelmesine rağmen çok eğlendi. Ben de Hürriyet yazarlarından Sayın Nuran Çakmakçı 'dan çok güzel şeyler öğrendim.
10 yaşına kadar bir çcuğun evde en az 100 etkinlik yapması ömnemliymiş. Erkek çocukları toplumda ev işine , yemek yapmaya yardım etmesi gibi konularda ön yargılı. Ama bu konularda erkek çocuklardan da yardım istenmeli, paylaşım yapılmalı dedi, Nuran Hanım. Bu konu gerçkte kafamı karıştıryordu. Altuğ ile mutfakta çok güzel zaman geçiriyoruz, oysa ki. Bundan sonra da devam edeceğiz..Çocuklarımıza soru sormayı öğretmenin öneminden bahsetti.Okuladan gelen bir çocuğa öğretmenine bugun ne sordun? diyerek, onu soru sorması için heveslendirmenin önemli olduğunu paylaştılar.Nuran hanım bir de ''Kaplan Anne ''adli bir kitabı önerdi. En kısa sürede almayı düşünüyorum..
Bu konuların dışında daha birçok konuya değindi kendileri...
Davetleri için çok teşekkür ederim:))))))))))
Share this post

2 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0