Migros ve Tetra Pak, MMM Bahçeşehir Migros ve MMM Kartal Atalar Migros
mağazalarında gerçekleştirilecek ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ çevre etkinliği ile 5
interaktif eğitimler 1 – 9 Haziran tarihleri boyunca, her gün 12:00– 18:00 saatleri
arasında katılıma açık olarak verilecek.
mağazalarında gerçekleştirilecek ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ çevre etkinliği ile 5
interaktif eğitimler 1 – 9 Haziran tarihleri boyunca, her gün 12:00– 18:00 saatleri
arasında katılıma açık olarak verilecek.
Tüm dünyada yüz milyonlarca insanın günlük gereksinimlerini karşılayan güvenli, yenilikçi ve çevreci ürünler sağlayan Tetra Pak, çevre bilincine ve geri dönüşüm konusuna vurgu yapmak için Migros ile birlikte Dünya Çevre Günü’nü çeşitli aktivitelerle kutluyor.
Tetra Pak’ın çevre ve özellikle de geri dönüşüm bilincini artırmak için 2004’ten beri ilköğretim okullarında yürüttüğü, 2011 yılında da içeriğini yenilediği ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ eğitimleri 2 yıldır Migros mağazalarında öğrencilerle buluşuyor. Uygulamalı eğitimlerde küçük çaba ve dokunuşlarla doğanın nasıl korunabileceği gösteriliyor.
Migros’un MMM Bahçehir ve MMM Kartal Atalar’daki mağazalarında yapılacak ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ çevre etkinliği ile çocuklara geri dönüşüm konusu animasyon karakterleri ile anlatılacak.
Kaşif Arı ve Yaprak’la geri dönüşüm macerası
Eğitimlerde geri dönüşüm bu projeye özel yaratılan iki kahraman Kaşif Arı ve Yaprak ile anlatılıyor. Uygulamalar sırasında çocuklar sürpriz hediyeler de kazanacak.
Etkinlik alanına kurulan geri dönüşüm seti ile hem çocuklar hem de Migros müşterileri süt ve meyve sularının karton ambalajlarını geri dönüştürerek, kendi kâğıtlarını üretebilecek.
Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında, MMM Bahçeşehir Migros ve MMM Kartal Atalar Migros mağazalarının içerisinde de geri dönüşümün önemini vurgulayan mesajlar verilecek.
Migros’a gelen müşteriler getirdikleri ambalaj atıklarını mağaza içinde yer alan geri dönüşüm
kioskuna bırakabilecekler. Migros Grubu ilk kez mağazalarında 2010 yılında devreye aldığı
Geri Dönüşüm Kiosk’u ile müşterilerinin, geri dönüşüme katkıda bulunmak amacıyla getirdikleri
kağıt, metal, cam, plastik, pil ve boş ambalaj malzemelerini bu kioskların ilgili bölümlerine atılıp, geri dönüşüme kazandırılmasına aracılık ediyor. Çevreci kiosklardan bugüne kadar 8 milyon adet atık toplandı.
‘50 binin üzerinde öğrenciyi eğittik’
Tetra Pak Büyük Ortadoğu Bölgesi Geri Dönüşüm Teknik Yöneticisi ve Tetra Pak Türkiye ve Kafkaslar Çevre Müdürü Ferid Ekmekcioğlu ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ projesi sayesinde çocuklara geri dönüşümü ve önemini uygulamalı olarak anlattıklarını söyledi. Migros ile yaptıkları işbirliği ile bu eğitimleri okul dışına da taşıdıklarını ifade eden Ekmekcioğlu, “Projemizde iki çizgi karakter var; Kaşif ve Yaprak… Bu iki sevimli arı, çocukların çevreye ve geri dönüşüme yönelik merak ettiği sorulara yine çocukların anlayacağı bir dille yanıt veriyor. Eğitim içeriğinde enerji ve su tasarrufuna dikkat edilmesi; yenilenebilir kaynakların ve bunlardan üretilmiş malzemelerin kullanımına öncelik verilmesi; ambalaj atıklarının değerli bir hammadde olduğunu ve bunların yaş atıklardan ayrı toplanması konuları ayrıntılı olarak anlatılıyor. Eğitimlerimizde uzman eğitmenlerle çalışıyoruz. Okullara geri dönüşümü uygulamalı olarak anlatabileceğimiz geri dönüşüm setini kuruyoruz. Çocuklar içtikleri meyve suyu veya süt kutusunu öğretmenleriyle birlikte kâğıda dönüştürüyor. Projemizle bugüne kadar bir milyonun üzerinde öğrenciye ulaştık” dedi.
0 yorum