Altuğ bebekken ben hiç yoğurt mayalamadım. Evdeki bakıcımız
2 günde bir Altuğ için yoğurt mayalıyordu. O bakıcımız 18 aylıkken ayrılınca
ben de taze yoğurt satın alıyordum ya da annem mayalıyordu. Probiyotik yoğurt
ben hep kullanıyordum. Altuğ’a da denedim ve sevdi. Böyle olunca probiyotik
yoğurt mayalamayı duymuştum. Ve aşağıdaki tarifle yoğurdumu mayaladım. Kocaman
bir tencere yoğurdum oldu. Altuğ ve biz ailecek yedik. Sizde mayalamak isterseniz
aşağıda tarifi:
1 litre günlük taze süt
1 çorba kaşığı probiyotik yoğurt (oda sıcaklığında)
Daha önceden kaynattığınız sütü veya pastorize günlük sütü
tencereye soğuk olarak koyunuz.
Probiyotik yoğurdu gene her bir litre için silme bir çorba
kaşığı yoğurt hesabı ile onu da soğuk olarak tencereye ilave edip iyice
karıştırınız.
Ocağın altını yakıp sütü sürekli karıştırarak kaynatın.
Ocağı söndürdükten sonra tencerenin kapağını örtüp bez ile
sardıktan sonra 4-6 saat arası bekletiniz.
Yoğurdunuz mayalandıktan sonra buzdolabına alınız.
Benim de bağırsaklarımla ilgili sıkıntım olduğundan bu
yoğurt inanın çok iyi geldi. Ailecek mayaladığım yoğurdu yiyoruz, artık..
0 yorum