4 Şubat 2013 Pazartesi
EK GIDAYA GEÇERKEN ALTIN ÖNERİLER:
-Bebeğinize yeni vereceğiniz ek besinlere 3-4 tatlı kaşığı ile başlanmalı ve zaman içinde 1 çay bardağı ölçüsüne kadar artırmalısınız.
-Yeni başladığınız ek besini arka arkaya 3-4 gün deneyin, böylelikle allerjik veya sindirimle bir sorun olup-olmadığını görebilirsiniz.
-İlk denemenizde bebeğin aç olduğu öğle öğününü tercih edin, çay kaşığı kullanın, biraz ek besin verdikten sonra bebeğin sütünü verin, sonrasında biraz daha ek besin verin, bu şekilde bebeğinizi yormamış olursunuz.
-Bebeğiniz ek besinleri ısrarla dışarıya doğru itiyor ve yutmuyor ise henüz hazır değildir,10 gün sonra tekrar deneyin. Bebekler ek besinlere 7. aya kadar alışmaya bilirler. Bu çok normaldir. Bazen kaşık yerine parmağınızla yedirmek de çözüm yolu olabilir.
-7-8 aylardan itibaren bebeklerin el, göz koordinasyonları gelişir,bu dönemde aileler bebekleri kendi başlarına yemek yemeye teşvik ederek bu koordinasyonun gelişmesine destek olmalıdırlar.
-Bu dönemde beslenme ihtiyaçları da değişir.Yutma yetisi gelişmiştir, dişleri olmamasına rağmen çiğnemeyi öğrenmeye başlamıştır. Pütürlü , hafif parçalı gıdalar verilebilir.
-Yaşamının ilk yılında bebeğin bedeninde büyüme patlaması yaşar, kilosu neredeyse 3 katına çıkar, şimdi dinlenme zamanıdır, doğum kilosunun 4 katına çıkması takriben 1 yılı alacaktır.Pek .çok ebeveyn daha az yemek yiyen bebekleri için endişelenir, bu büyümek için daha az yakıta duyulan ihtiyaçtan kaynaklanır. Çocuklar büyümeye devam ettikleri sürece onları beslemek için zorlamaya gerek yoktur. sadece tatlı ve şekerlemelerin bebeğinizin beslenmesinde çok az bir yer tuttuğuna emin olun.
-3 ana öğün, 2 ara öğün yeterli olacaktır.
Şunu Unutmayın;
Bebeklerin Ne zaman , Nerede ve Ne yiyeceğine Anne karar verirken, Ne kadar yiyeceğine Bebekler karar verir.
0 yorum