20 Ağustos 2011 Cumartesi

YENİDOĞAN BEBEĞİN CİLT BAKIMI



*Yenidoğan bebeklerin cildi çok ince ve çok hassas olduğu için kolayca zedelenebilir. Ancak cilt bütünlüğünün bozulması bebek için bir enfeksiyon riskidir. Bu nedenle bebeğinizin cildine özen göstermelisiniz.

*Doğumdan sonra ki 1- 2 gün içinde bebeğinizin cildi kuru bir hal alır ve eklem yerlerindeki deri kıvrımları tahriş olabilir ve çatlayabilir. Bu nedenle alerjik olmayan, pH ‘ı uygun bir losyon yada süt ile bebeğinizin cildini günde 1- 2 kez nemlendirmelisiniz.
* Bebek yağını cilde direkt sürmek olarak sürmektense banyo sırasında durulamadan hemen sonra ıslak cilde sürdüğünüzde nemlenmesi daha güzel olacaktır.

*Bebeğinizin doğumdan sonra dış dünyaya uyum sağlama sürecinde cildinde döküntüler olabilir. Bunlar sivilceye benzeyen sarı-beyaz uçlu ve kırmızıdırlar. Bunlar her yerde olabilir.. 1 hafta – 10 gün içinde kendiliğinden geçmesi beklenir. Eğer geçmezse ve miktarı çok fazla olursa mutlaka doktorunuzla görüşünüz.

*Pişik olmaması için de, bebeğinizi her emzirme öncesinde bezini kontrol edin. Bebekler anne sütüyle beslendikleri, dönemde pişik olma ihtimali çok düşüktür. Bebeğiniz mama ya da ek gıda almaya başladığında pişik olmaması için daha dikkatli olmak gerekir. Baktınız ki kızarıklık var, o zaman pişik önleyici kremlerden kullanabilirsiniz. Eğer bebeğiniz pişik olmuş ve kızarıklık çok fazla ise mutlaka çocuk doktorunuzla görüşünüz.

* Bebeğiniz kaka yaptıktan sonra ılık su ile belinden aşağısını yıkayabilirsiniz.

* Bebeğiniz için aldığınız tüm iç ve dış kıyafetlerinin doğal, organik veya pamuklu kumaşlardan olmasına dikkat etmelisiniz. Mutlaka aldığınız her kıyafeti bebeğinize giydirmeden önce yıkamalısınız. Yıkarken de kullandığınız deterjan ve yumuşatıcıların bebeklere özel ürünler olmasınada dikkat etmekte fayda vardır.

*Bebeğinizi giydirirken de ortamın ısısına göre giydirmek gerekir. Ne çok kalın ne de çok ince olmalıdır.

Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0