24 Ağustos 2011 Çarşamba

Oyun ve Oyuncak Seçimi İçin Öneriler;

*Oyuncaklar, çocuğun yaşına, gelişim düzeyine, becerilerine ve ilgi lanına uygun olarak seçilmelidir.
*Arkadaşlarıyla berber oynayabileceği, başkalarıyla birlikte birşeyler yapma fırsatı bulabileceği oyuncakalr tercih edilmeli,
*En iyi oyun malzzemeleri,çocuğun hayal gücünü kullnamasına fırsat veren oyuncaklarıdır.
Örneğin ; '' mahsusçuktan '' bir ev yapmak için kullanılan farklı bir çok malzemne , tüm eşya ve donanımı tam olan bir oyun evinden daha iyiydir.
*Kutu oyunları; dikat, ilişki kurma, aklıl yürütme g,b, becerileri geliştirdi,ği için seçenekler arasında yer almalıdır.
*Oynanan bilgisayar oyunlarının içeriği mutlaka özenle seçilmeliidr. El- göz koordinasyonunu,  dikkat, muhakeme becerisini geliştiren oyunlar olmasına önem verilmeli, şiddet içeren oyunlar olmamasına özen gösterilmelidir.
*Bilgisayar oyunlarında zamanlamaya dikkat edilmeli, günde yaklaşık 20-30 dakikayı geçmemesine dikkat edilmelidir.
*Anne-babalar çocujlaşrı ile daha fazla birlikte oyun oynamaya vakit ayırmalı, birlikte oynayacak oyunlarının çocukların sosyal, duygusal ve biliçsel anlamda gelişmelrini destekleyecek oyunlar olmasına özen göstermelidirler.
*Çocuğun odasına mümkün olduğunca bilgisayar ya da televizyon gibi teknolojik aletleri bulundurmayın. Ortak alan olan oturma odası gibi yerlerde bulunmasına dikkat edilmelidir.     Böylelikle hem kontrol edilebilir hem de olumsuz yan etkilerinden korunabilirer.
*Çocukla birlikte başka aktitelere de yapılabilir. Örneğin; spor yapma,kitap okuma, sohbet etme gibi..
Share this post

1 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0