29 Temmuz 2011 Cuma

Tüp Bebek ve Akupunktur İnfertilite

Tüp Bebek ve Akupunktur İnfertilite, yani kısırlık sorunu olup tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olmak isteyen binlerce çift var. Kimileri tedavinin sonunda anne-baba olmanın tadına varabiliyor. Fakat kimileri de umudunu kaybediyor, harcadığı o kadar para ve verdiği onca emeğe rağmen tedaviden vazgeçiyor. Bundan dolayı bu tedavinin yanında yardımcı yöntemler ve tedaviler geliştirilmeye çalışılıyor. İşte bunlardan birtanesi de Akupunktur ve Nöral Tedavi.





Akupunktur ve Nöral tedavi ile anne-baba adaylarının stresi, kaygı ve korkuları azalıyor; embriyonun tutunması ve sağlıklı gelişimi destekleniyor. Bu da bebek sahibi olma şansını anlamlı ölçüde artırıyor. Hatta Almanya’da 160 hasta ile yapılan bir çalışmada embriyo transferi öncesi ve sonrasında uygulanan akupunktur tedavisinde gebelik oranı %42.5, akupunktur uygulanmayan grupta ise gebelik oranı %26.3 olarak bulunmuştur. Bunun gibi daha birçok araştırma sonucu var ve ayrıca Amerika ve İngiltere'nin önde gelen tüp bebek merkezlerinde infertil hastaların tedavi süreçleri boyunca ve embriyo transferi sırasında akupunktur tedavisi uygulanmaktadır.
 
İnfertilite Tedavisinde Akupunktur ve Nöral Tedavi


• Rahim kan akımını artırır, rahim içi dokusunu (endometriumu) iyileştirir.

• Üreme hormonlarını (GnRH, FSH, LH) düzenler, doğal yumurta gelişimini sağlar.• Yumurtalıkların (overlerin) dengeli uyarılmasıyla yumurta kalitesini artırır.

• Tedavi sürecinde stresi, kaygı ve endişeyi azaltır.

• Rahim kasılmalarını azaltarak embriyonun tutunmasını sağlar.

• Bağışıklık sistemini dengeleyerek düşük tehlikesini azaltır.

• Hormonal tedavinin yan etkilerini azaltır.
 
Bu tedavi;
 
Adet döneminin 3. gününden itibaren başlanılan ve embriyo transferi sonrasında da devam eden Akupunktur ve Nöral Tedavi uygulamaları, anne ve baba adaylarının stresini, kaygı ve korkularını azaltmakta beraber, embriyonun tutunmasına ve sağlıklı gelişimine destek olmaktadır.


1. seans: Siklusun 3. ve 7. günleri arasında,

2. seans: Yumurta toplama işlemi (OPU) sonrasında,

3. seans: Embriyo Transferi aşaması veya İmplantasyon sürecinde, (Transferden sonra 3. ve 5. günler arasında)

4. seans: Transferden sonra 5. ve 9. günler arasında uygulanır.
 
kaynak : Dr. Hasan Ali Nogay
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0