28 Eylül 2013 Cumartesi

Bebeği Nasıl Kazalardan Koruruz?


 Dünyada yapılan türlü istitastiklerin ortala masına göre, çocuk ölümlerinin % 30′u kazalardandır. Bunların büyük çoğunluğu, süt  çocukluğu dönemine aittir. Bu bakımdan  bebeklik
dönemindeki çocuklara çok dikkat  edilmeli, çocuk evdeki bütün insanların  kontrolünde bulundurulmalıdır. Bu husustaki bazı tedbirler ve  tehlikeli durumlar şunlardır:
Bebeklerin mutfağa girmesini engelleyin. Sıcak su dolu kap ve çaydanlıklar, ısıtıcı aletler çocuğun haşlanmasına ve yanmasına neden olabilir.
1- Bebekler küçük bir çocukla bir arada yalnız bırakılmamalıdır. Haşarı çocuklar bebekleri oyuncak zannedebilirler ve bilmeden zararlı olabilirler. Çok kısa bir zaman diliminde bile, bu hususa dikkat etmeli, iki çocuğu başbaşa bırakmamalıdır.
2- Bebek, yatağında veya yüksek bir t yerde gözetimden uzak olmamalıdır. Bir ihtiyaç maddesinin temini için dışarıya çıkıldığında bile yere kalın bir battaniye üzerine konulmalıdır.
3- Yumuşak yastıklar, kuş tüyü yatak çocuğun boğulmasına sebep olabilir.
4- Karyola parmaklıklarının açık veya arızalı olması, çocuğun düşmesine neden olabilir.
5- Ortalıkta bırakılan ilâç, çamaşır suyu, gaz, benzin, kozmetik, asit, haşere ilâçları, boya malzemeleri ve fare zehiri gibi maddeler zehirlenmelere neden olabilir.
6- Termofor ve sıcak su şişeleri, sıcak su dolu kap ve çaydanlıklar, ısıtıcı aletler çocuğun haşlanmasına ve yanmasına neden olabilir.
7- Çocukların elektrik prizleri ve diğer elektrik aletleriyle oynamasına engel olunmalıdır. Bazı tip prizlere çocuk koruma aparatı takılabilmektedir.
8- Her türlü mutfak aletleriyle bebeğin oynaması, bebeğin yanında makas, şişe, bıçak, iğne ve derece bulundurulması çok tehlikelidir.
9- Bebeği kızgın güneşe ve çok sıcak bir yere bırakmak, güneş çarpmalarına, sıcaktan dolayı türlü bunalımlara neden olabilir.
ıo-Navlon torba ve benzeri malzemeyi, başına geçirerek, boğulma olabilir.
11- Emekleme ve ayakta durma yeteneği edin miş bir süt çocuğu, su dolu kap ve tekne gibi ev eşyalarından uzak tutulmalıdır.
12- Emzik kordonları, zıbın bağları, yakalık ipleri, çocuğun boynuna sarılarak boğulmasına neden olabilir.
13- Eline geçen her şeyi ağzına getiren, emmeye başlayan çocuğun boğulması ender rastlanan kazalardan değildir.
14- Küçük boncuklar, draje şekerler, oyuncak ve emzik tıpaları yutan çocuk, tehlikelerle karşı karşıyadır. Bu sebeple bebek, bunlardan uzak
tutulmalıdır.
15- Yere üstü örtülerek bırakılan çocuk, dikkat edilmezse görülmeyebilir. Bebeğin üstüne konan ağır bir eşya, çocuğun ölümüne neden olabilir. Yere konan bebeğin üstüne basılması, görülen çocuk kazalarındandır.
Bunlar bebeğinizi kazadan koruma yöntemlerinden bir kaçıdır.
Her türlü mutfak aletleriyle bebeğin, oynaması, makas, iğne gibi batıcı, kesici şeylerin bebeğin yanında bulundurulması çok tehlikelidir.
Küçük boncuklar, draje şekerler çocukları tehlikeyle karşı karşıya bırakır. Bu sebeple bebek, bunlardan uzak tutulmalıdır.

Kaynak:
http://www.bebekbakimi.org/bebegi-nasil-kazalardan-koruruz.html#more-245
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0