24 Mayıs 2013 Cuma

Amerikalı beslenme uzmanı Dorfman’a göre çocuklardaki birçok rahatsızlığın beslenmeyle doğrudan ilişkisi var.



Çocuğunuzu yedikleriyle iyileştirin!



Amerika’da “Beslenme Dedektifi” olarak tanınan Kelly Dorfman Doğru Yiyecek, Sağlıklı Çocuk adlı kitabında en yeni bilimsel araştırmalara dayanarak beslenme ile kronik çocuk rahatsızlıkları arasındaki ilişkiyi ele alıyor. Dorfman anne babalara, çocuklarının yaşadıkları sorunların beslenmeyle ilgili bir nedeni olup olmadığını anlamaları için bir dedektif gibi düşünmelerini tavsiye ediyor.
Çocukların beslenmesi hakkında çok değerli bilgiler içeren kitapta, ebeveynlere çocuklarının gelişimine yardımcı olmak için ihtiyaç duydukları basit ve uygulaması kolay çözümler sunularak, çocuklarının sağlık sorunlarının nedeni olabilecek ipuçlarını görmenin ve derhal doğru beslenme tedavisini bulmanın yolları anlatılıyor. Doğru Yiyecek, Sağlıklı Çocuk’da çocukların yaşayabileceği hastalık ya da rahatsızlıklarından
tümünden söz edilmiyor, bunun yerine, beslenmeyle tedavi edilebilecek (ya da tersine çevrilebilecek) sorunlara odaklanılıyor. Kitapta yer alan ve vaka dosyalarından aktarılan hikâyeler ile çeşitli semptomların nedenlerini ortaya koymada anne babalara yol gösteriliyor. Kronik ortakulak iltihabı, ciltte tahriş, kızarıklık, egzama, yemek seçme, kulak kiri birikimi, kronik karın ağrısı, kabızlık ve ishal, büyümeme ve gelişim geriliği, dikkat dağınıklığı, dalgınlık ve hiperaktivite, konuşmanın gecikmesi, tuhaf sosyal davranışlar, öfke
nöbetleri, duygu durum dalgalanmaları, diğer duygu durum ve davranış sorunları…
Kitapta ayrıca, günümüzde büyük tartışma yaratan tarım ilaçlarının, çevresel toksinlerin ve GDO’lu gıdaların sağlığı nasıl tehdit ettiği konusu üzerinde de duruluyor.




Kitaptan


Her türlü beslenme sorunu iki kategoriden birine girer: Ya vücudu rahatsız eden bir madde vardır ya da ihtiyaç duyulan bir madde eksiktir. Çocuğunuzun beslenme muammasını çözmeye başlarken her zaman kendinize şu soruları sorun:
Bu ipuçları bir iritanı mı yoksa bir eksikliği mi gösteriyor?
Çocuğum yediği bir şeye karşı tepki mi gösteriyor yoksa
yeterince alamadığı besinler mi var?

Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0