30 Mart 2012 Cuma

BEBEĞİN BAĞIŞIKLIK SISTEMININ İLK BARİYERİNİN CİLDİ OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ? BEBEK CİLDİNİN HAYATI ROLÜ

Cilt bariyerinin temel rollerinden biri, vücudu zehirli-zararlı, tahriş edici, alerjen maddeler gibi çevresel tehditlerden korumaya yardımcı olmaktır. Sağlıklı bir cilt, bebeğin bu çevresel tehditlere karşı ilk savunma hattıdır.
Cildin en üst tabakası, vücudu korumaya yardımcı olur1,2; su, kimyasallar, mikroplar, aşırı sıcaklıklar, elektrik dalgaları ve ultraviyole ışınlar (UV) gibi çevresel tehditlere karşı kalkan görevi görür. Bu sayede sağlıklı bir cilt, vücudu ciltten girebilecek enfeksiyonlardan korumaya destek olur.

 BEBEK CİLDI NEDEN ÖZEL İLGİYE İHTİYAÇ DUYAR?

 Bebek cildi yetişkin cildinden farklıdır ve yaşamının ilk yılı boyunca gelişmeye/değişmeye devam eder.3 Bebek cildi yetişkin cildine göre daha ince, daha geçirgen ve daha hassastır.3,4 Bu nedenle çevresel tehditlere karşı daha korunmasızdır. Genetik özelliklerin yanı sıra, bebek cilt bakımında uygun ürünlerin kullanılmaması ve gerekli cilt bakım uygulamalarının yapılmaması cildin bariyer bütünlüğünün bozulmasına/hasar görmesine neden olabilir. Hasar görmüş cilt bariyeri alerjenlerin cildin alt tabakalarına geçmesine izin verir, böylece alerjik olmayan bir bebeği alerjiye yatkın hale getirebilir. Bu da bebeklerde atopik dermatit oluşumuna kadar ilerleyebilir.5

 BEBEĞİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN İLK BARİYERİ OLAN HASSAS CİLT BARİYERİNİ KORUMAK İÇİN ÖZEL ÜRÜNLER KULLANMAK GEREKİR .

Bebek cildine doğru şekilde bakım yapılması cilt bariyerinin hasara uğramasını engeller. Bu da ancak doğru bebek şampuanı ve bebek bakım ürünlerinin kullanımıyla gerçekleştirilebilir. Uzmanlar bebek şampuanı ve cilt bakım ürünlerinin sağlıklı cilt bariyerinin bütünlüğünü koruması konusunda hemfikirdirler.Doğumdan itibaren bebek cildine uygun ürünlerin doğru şekilde kullanılması bebeğin cilt bariyerini koruyarak atopik dermatit gelişme riskini azaltır. 5 Benzil alkol, SLS, sabun, alkol ve alerjen içerikli ürünlerin bebek saç ve cilt bakımında kullanımından kaçınmak ve cildi düzenli olarak nemlendirmek bu uygulamaların arasında sayılabilir. Bebek cildi için özel olarak formüle edilmiş şampuan ve diğer ürünlerin güvenliği ve etkinliği klinik olarak kanıtlanmış olmalıdır.
PEDİATRİK DERMATOLOJİ DERNEĞİ JOHNSON'S® BABY ÜRÜNLERİNİ TAVSİYE EDER. Johnson's® baby ürünleri, bağışıklık sisteminin ilk bariyeri olan cildine özen gösterecek ve cilt bariyerini koruyacak şekilde formüle edilmiştir.
 Pediatrik Dermatoloji Derneği bebek saç ve cilt bakımında Johnson's® baby ürünlerinin* kullanılmasını tavsiye ediyor.
*Johnson's® baby Şampuan, Yenidoğan Saç ve Vücut Şampuanı, Yağ, Parfümsüz Islak Mendil

REFERANSLAR: 1.Hoath S, et al. Neonatal Skin Structure and Function. 2003 _
2.Chiou Y, Blume-Peytavi U. Skin Pharmacology and Physiology. 2004 ___
3.Nikolovski J, et al. Journal of Investigative Dermatology. 2008 _
4.Stamatas G, et al. Pediatric Dermatology. 2009 _
5.Stamatas G, et al. Cosmetics & Toiletries. 2009 ___

JOHNSON'S BABY ŞAMPUAN:

 Gerçek Göz Yakmayan® formülü gözler için saf su yumuşaklığındadır. Johnson's baby şampuan yeni ve yumuşak formülü sayesinde saçın doğal nem dengesini korur ve saçta hiçbir kalıntı bırakmaz. Saçların ipeksi yumuşaklığını korur ve mis gibi kokmalarını sağlar.Bebeğinizin saçını temizlemek ve nemlendirmek için idealdir.
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0