27 Ocak 2012 Cuma

Meme uçlarında yaralar ve Alınacak Önlemler


Meme uçlarında yaralar ya da çatlaklar, ilk haftalarda sık görülen bir problemdir ve maalesef sıklıkla, erken memeden kesme nedenidir. İlk günlerde meme uçlarının hassas olması normaldir, ancak ağrılar ve uzun süreli yaralar değildir. En sık görülen –ve kolaylıkla giderilebilecek– neden, çocuğu emzirirken doğru tutmamaktır. Kimi zaman da bebeğin dil altındaki dokunun (frenulum lingae) kısa olması ya da sizin meme ucunuzun yassı ya da içe gömülü olması bunun nedeni olabilir.

Meme ucu yaralarında alınacak tedbirler:


• Emzirmeye devam edin.

• Emzirme pozisyonunuzu bir uzman ile birlikte kontrol edin.

• Sık sık, ama daha kısa süreli emzirin.

• Çocuğunuza daha ilk açlık işaretinde meme verin, açlıktan huzursuzlanıp kıpırdanmasına ve ağlamasına meydan vermeyin.

• Çocuğa meme verirken oluşan ağrıların azalması için, süt bırakma refleksini emzirmeden önce masaj yaparak harekete geçirmeniz avantaj sağlayabilir.

• Meme uçlarınızı zorlanmaktan korumak için ara sıra emzirme pozisyonunu değiştirmelisiniz (beşik pozisyonu, yan pozisyon, yatarken).

• Çocuğu göğsünüzden almak istediğiniz zaman daima, parmağınızla meme ile dudak arasındaki hava boşluğunu açın.

• Emzirdikten sonra biraz anne sütünü meme ucunuzun üstünde kurumaya bırakın.

• Emzirme pedlerini yalnızca çok gerekli olduğunda kullanın ve bunları sık sık değiştirin.

• Meme ucuna sabun değmesinden kaçının.

• Fazla şiddetli ağrılar haline 24 saat süreyle sütü el ile sağabilir ya da pompalayabilirsiniz, mümkünse pompa setinin üzerinde yumuşak bir destek parçası kullanın.

• Göğüs koruyucular yalnızca istisnai hallerde tavsiye edilir.

Bu tip bir sorununz olduğunda ertugrul.esra@gmail.com adlı email adresinden bana email atabilirsiniz. Bu drumlarda size destek olmaktan memnuniyet duyarım..
Share this post

1 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0