6 Mart 2013 Çarşamba

Emzirmenin sonlandırılmasında faydalı olabilecek teknikler:



•DOKTORUNUZA DANIŞIN:  Emzirmeyi sonlandırma kararı aldıysanız ve kararınızdan emin değilseniz mutlaka doktorunuza sorunuz.  
•SUNMAYIN  ama da REDDETMEYİN:  Bebeğin istemediği zamanlarda memenizi sunmayın.  Zaten sonlandırmaya çalışırken bebeğin aklını şaşırtmayın ve memenizi sunmayın.  Ancak emmek istiyor ve de tutturma nöbetine doğru ilerliyorsa verin.
•RUTİNCİNİN RUTİNİNİ BOZUN:  Emzirme bazı rutinler içerdiği için bebeğe güvenli gelir.  Adeta şartlanır.  Bunu şartlanmanın ötesine geçmek için emzirme sırasında yaptığı bazı rutinleri bozun.  Örneğin emmek istiyorsa her zaman emzirdiğiniz koltukta değil karşı koltukta hatta minderde emzirin.  
•BABADAN ACİL YARDIM:  Gece uyutmalar da çok sık kalkan bebekler hele annelerini emiyorlarsa saat başı anneyi emerek çok yorabilirler.  Gece nöbet saatlerinizi belirleyin.  9. Ayından sonra bebekler geceleri açlıktan emmezler.  Gece uyanmalarında şartlanmayı azaltmak üzere babası bebeğin yanına gidebilir, bazen su bazen de sevgisini sunabilir.
•DİKKAT DAĞITAN SÜRPRİZLER:  Emmek istediği zamanlarda program dışı bir emme ise dikkatini dağıtabilirsiniz.  Mesela sevdiği bir faaliyetle dikkatini emmeden başka bir yere odaklaya bilirsiniz.
•İÇERİDE Mİ?  DIŞARIDA MI?   Bazı bebekler evin sakinliğinde huzur buldukları için emerler. Bazıları da dış ortamlarda kendilerini tehdit altında kalmış hissedip anne koynunda teselli bulurlar.  Eğer kalabalık bir ortamda emme krizi tutarsa onu rahatlatmak için emzire bilirsiniz.  Eğer konuşmayı ve telkini anlayacak durumda ise sakin bir zamanda nerede emzireceğinizi nerede emzirmeyeceğinizi konuşabilirsiniz.
•ERTELEME DE UNUTTURUR:  Konuşmayı anlayacağı yaşta hala emziriyorsanız istediği zaman reddetmeyip bir sonraki sefere veya bir sonraki aktiviteye erteleyebilirsiniz.  Örneğin yemek sonrası emmek isterse oyun sonrasındaki bir saate erteleyebiiirsiniz.  
•PAZARLIK:  Eğer alışveriş sırasında emmek için ısrar etmezse dönüşte istediği salıncağa binebileceğinin pazarlığı yapılabilir.  
***Çok yararlı bir yazı olduğu için sizlerle de paylaşmak istedim.. Yazıyı aldığım kaynak: http://www.klinilk.com/emzirme-ve-beslenme2/item/43-emzirme-gercekten-ne-zaman-sonlandirilmali?.html

Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0