10 Ocak 2013 Perşembe

İLK GÜNLER DE EMZİRME DÜZENİ



Doğumdan sonra annenin bebeğini emzirirken ilk aklına ne kadar sür,hangi taraf  ve ne sıklıkla sorularıu gelecektir.
Ne kadar Süre?
Bebeğinizi ilk günlerde istediğiniz kadar emzire bilirsiniz. yeni doğan bebek 1 saatte yakın süre durmadan emebilir, göğüste kalmak ister.Bu dönemde göğüs uçlarınızda harabiyet olabilir. Hassaslaşacaktır. Merak etmeyin, bebeğiniz doğru pozisyonda emmeyi öğrendiğinde bu sorun da ortadan kalakcaktır. Sorun olursa hastaneden çıkmadan önce bebek hemşirelerinden danışmanlık alın, emzirme pozisyonunuzu kontrol ettirin.Göğüs uçlarınızı yumuşatacak kremler kullanabilirsiniz.
Hangi Taraf?
Bu ilk günlerde kafa karıştıran bir durumdur.Ama hiç bunu kafaya takmadan gün içinde her iki göğüsü de emzirmeye çalışın. Zamanı hiç önemli değil.İleri de bebeğinize emme düzeni oluşturduğunuzda durum daha farklı olacaksa, ilk günlerde içinizden geldiği gibi emzirebilirsiniz.
Ne Sıklıkla?
Bebeğiniz emme konusunda aktif ve istekli olduğu sürece onu istediği sıklıkla emzirebilirsiniz. Ortalama ilk günlerde 8-12 kere arasında olabilir. Buna hiç kafa yormadan bebeğiniz istedikçe emzirirseniz doğru yoldasınız demek ki...İlk günlerde ortalama 3 saatte bir emzirilmeli bebeğiniz. Özellikle sarılık durumunda  bebeğiniz sürekli uyumak isteyecektir, onun için 3 saat kuralını uyguladığınızda bebeğiniz güzelce anne sütü alacak, sarılık durumunuzda olmayacaktır.
Sonuçta; bebeğiniz rahat bir şekilde memeyi kavramış ve yerleşmişse, ikinizden biri durmak isteyene kadar ilk memeden emzirebilirisniz. Bazen öbür memeyi alır, bazen almaz bunun önem yoktur.İlk birkaç dakika için de uykuya dalarsa veya aktif biçimde emmeyi bırakırsa, onu devam etmesi için teşvik edebilirsiniz.
Share this post

1 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0