27 Ekim 2012 Cumartesi

EMZİRMEYE HAZIRLANMA






*Emzirmeye doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde mümkünse başlanmalıdır.
*İlk günlerde 2 saatte bir emzire bilirsiniz.Bu yüzünden bebek uyuyorsa bile uyandırmanız gerekebilir.
*Emzirmeye başlamadan elleriniz yıkayın.
*Her emzirmeden önce meme ucunu temizlemeniz gerekmez.Günlük temizlikte göğüslerin sabunla yıkanıp durulanması yeterlidir.Çok terliyorsanız temiz bir bez ile birkaç kere silebilirsiniz.
*İlk emzirme günlerinde sakin sessiz bir ortam sizin ve bebeğiniz için daha iyidir.Doğru emzirme tekniğini öğrendiyseniz bebeğinizle baş başa kalmak birbirinizi anlama ve tanımanıza yardım edecektir.
*Annenin emzirme sırasında kendini rahat hissetmesi önemlidir.Rahat bir koltuk, sırtın ve kolun desteklenmesi gerekir.Böylece emzirme sırasında oluşabilecek ağrılar azalır.Sabırsız davranılmaz.
*Bebeğinizin başını dirseğinizin içine yerleştirerek göğsünüze yaklaştırın. Kolunuz sırtından destekleyerek poposunu tıutuyorsa tek eliniz boşta kalır.
*Bebek emmek için ağzını açtığında meme ucunuzu alt dudağından üste doğru olacak şekilde verin.
*Bunu yaparken diğer elinizin parmakları yardımcı olacaktır.İlk günlerde bebeğin sadece meme ucunu değil kahverengi halkayı da doğru alabilmesi için parmak uçlarınızla göğüs ucu bölgesini tutun.
*Emzirme sırasında işaret parmağınızla meme altından destek olurken başparmağınızla burnunun meme tarafından kapanmamasına yardımcı olabilirsiniz.Ama memenize bastırarak makas hareketi yapmayın.Sıkı makas tutuşu süt kanallarına baskı yaparak süt akışını yavaşlatabilir.
*bebek memeyi doğru tuttuğunda ve etkili emiş sağladığında çenesi ve şakakları ayrıca kulakları emmenin etkisiyle oynar.
*Doğru emiş bebeğin yutkunduğunu gözlemleyebilirsiniz.
*Aç olan bebek emmenin başında acelecidir.Ayrıca ilk başta süt hızlı geldiğinden yutkunurken zorlanabilir. Sonra yavaşlar doygunluğa ulaşınca yavaşça memeyi bırakır, çoğu zamanda uyur.
*Her bir göğüste emzirme süresi anneden anneye değişir ama ortalama 15-25 dakika olabilir.
*Emzirmeyi tamamladığınızda biraz göğüs ucunuz sıkarak sütünüzle silin ve göğüs koruyucu pedinizi koyarak göğsünüzü kapatın.
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0