Düntaca ünlü bebek hareket uzmanı Prof. Dr. Karen Adolph ve Ebru Şallı , Prima firması Küçük Şampionlar Blogger etkinliği çercevesnde çok yararlı bilgileri edindiğimiz bir toplantı yaptılar. Toplantı saati benim iş çıkış saatime uygun olduğu için katılabildim. Herzamanki gibi çok güzel karşıladılar bizi, hem Prima hem de çalıştıkları ajanstaki arkadaşlar.
Bu toplantıda oğlumun yaptıklarının beni neden bu kadar çok yorduğunu öğrenmiş oldum.. Gerçekten kocaman sandalyeler, gazetelikleri görünce bebeklerimizin de işlerinin ne kadar zor olduğunu anladım.
Hatta hazırladıkları özel platformda bu büyük sandalyelere tırmandık, kocaman ellerin arasında sallanan tabure üztünde durmaya çalıştık.. Gerçekten çok eğlenceli bir o kadar da zor..
Gün boyunca ne kadar çok adım attıklarını, ne kadar çok emekledikleri hakkında Karen 'ın söyledikleri çok ilginçti. Şaşkınlıkla dinledim bazılarını:))
Gün boyunca ne kadar çok adım attıklarını, ne kadar çok emekledikleri hakkında Karen 'ın söyledikleri çok ilginçti. Şaşkınlıkla dinledim bazılarını:))
Bu arada bu toplantımızda Sevgili Ebru Şallı da iki çocuk annesi ve bir sporsever olarak da aramızdaydı. Sıcakkanlılığıyla bizimle çocukalrı hakkında güzel paylaşımları oldu..
Teşekkürler Prima:)))
Bebek Hareketleri Hakkında İlginç Bilgiler
Bir bebek iki yaşına gelene dek yaklaşık 28 kilometre emekler, 900 kilometre yürür ve 5.760 kez düşer. Bunu kuş uçuşu uzaklıklara vuracak olursak bebeğin 2 yılda yaptığı yol Ankara ve Bingöl arasındaki mesafeye eşittir.
Emekleyen bebekler:
Günde ortalama 187 metre emekler (3198 emekleme adımına eşittir).
Bebek konuşmaya başlamadan önce sosyal ve fiziksel çevresini araştırmak için hareketi bir iletişim aracı olarak kullanır.
Bebeğin yoğun motor hareketleri, hızla büyümesini de birlikte getirir. Yapılan egzersiz yağları kasa dönüştür ve kas yağdan daha ağırdır. Omurga doğru şeklini yavaş yavaş almaya başlar, ağırlık noktası değişir. Bütün bu çabalar sayesinde 10-18 aylık bebeklerin çoğu yardımsız yürümektedir.
Ellerin ve kolların arasında eşgüdüm sağlanması gerektiği için emeklemek ( veya bir koltuğa tırmanmak) zihinsel açıdan da yorucu bir iştir.
Emekleyen bebekler:
Günde ortalama 187 metre emekler (3198 emekleme adımına eşittir).
Ellerin ve kolların arasında eşgüdüm sağlanması gerektiği için emeklemek ( veya bir koltuğa tırmanmak) zihinsel açıdan da yorucu bir iştir.
Her çocuk başkadır ve kendine has bir tempoda gelişir. Bazı bebekler 10. ay yürümeye başlarken, diğerleri 14. ayda yürümeye başlayabilir. Bazıları uzun süre emeklemekle yetinirken, diğerleri bu aşamayı atlayıp hemen yürümeye başlayabilir.
Prima Uzmanlarından Annelere Bebek Hareketleri Konusunda Tavsiyeler
Bebeğiniz, yaşamının ilk evrelerinde geliştikçe, hareketleri dünyayı keşfetme ve kendini ifade etme şekline dönüşür. Bebeğiniz hareketlendikçe yaratıcılığının arttığını ve yürümeyi öğrenme sırasında kendine özgü hareketlerinin ortaya çıkmaya başladığını görürsünüz.
Bebeğinizin kendi hareketlerini keşfetmesi erken yaştaki her türlü yenilik, bebeği meraklandıran, öğrenme isteği uyandıran farklı hareketler, sesler ve görüntüleri keşfetmesi ile teşvik edilebilir. İşte bu noktada, bebeğinizin yeni bir yuvarlanma, uzanma veya emekleme hareketini, hatta ufak bir dans figürünü gözlemleye hazırlıklı olun!
Çeşitli oyun, müzik ve hareketler vasıtasıyla bebeğinizin duyusal uyarım, keşif ve öğrenme içeren gelişimine katkıda bulunmanıza yardımcı olabilirsiniz.
Bu aktivite, sizler için çocuğunuzun kolları ve bacaklarını hareket ettirmesini sağlayacak bir ısınma fırsatı sunar. Bebeğiniz henüz yürümüyorsa, dizleriniz üzerinde durarak bebeğinizi önünüze yatırın, gülümsemeye ve onunla göz teması kurmaya özen gösterin.
Bebeğiniz yürüme evresinde ise, dizleriniz üzerinde durarak önünüzde ayakta duracak şekilde tutun.
Bebekler ses perdesi, tonu ve düzeyi değişen animasyonlu sesleri duymaya bayılırlar. Aktiviteleri daha eğlenceli ve çarpıcı bir hale getirmek için sesinizi kullanın.
Küçük çocuklar kendi kişilikleri, beğenileri ve beğenmedikleri hususlar ile kendilerine has özelliklere sahiptirler. Çocuğunuzun bazı aktiviteleri gerçekten sevmesi ve tam anlamıyla katılım göstermesi, diğer yandan bazı aktiviteleri yalnızca dışarıdan izlemeyi tercih etmesi doğal karşılanmalıdır.
Bir aktivite sonunda alkışlamak ve övgüde bulunmak suretiyle çocuğumuzun güven hissini ve kendine olan saygısını oluşturmuş oluruz.
Anneler Bebeklerinin Yaşadığı Zorlukları Prima Küçük Şampiyonlar Oyun Alanları’nda Deneyimleyecek!
P&G’nin 2012 Londra Olimpiyat Oyunları işbirliği kapsamında hayata geçirdiği bu proje için geliştirilen oyun alanı, Türkiye genelindeki çeşitli AVM Migros mağazalarında da kurulacak.
Projeyle birlikte tüm anneler; birlikte tecrübe ettiğimiz sallanan bir zeminde denge sağlamak, dev bir sandalyeye tırmanmak gibi bizim boyumuza göre yaratılmış zorluklarla dünyayı bebeklerinin gözlerinden görebilecekler.
Prima Oyun Alanları toplam 5 ilde, AVM içinde yer alan farklı 12 Migros Mağazası’nda kurulacak. Ebru Şallı Tan, İstanbul Cevahir (28 Nisan), Torium (5 Mayıs), Capacity ’te (26 Mayıs) ve Ankara’da Anka-Mall’da (16 Haziran)’da kurulacak alanları ziyaret edip bu eğlenceli deneyimi yaşayacak annelerle bir araya gelecek. Prima Oyun Alanları’nı ziyaret etmek isteyen yakınlarınıza yardımcı olabilir, detaylı bilgiye http://www.prima.com.tr/ve facebook.com/PrimaDunyasi adreslerinden ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.
0 yorum