Altuğ'unun bir süredir uykularıyla ilgili sorunu var. Ben bunun tam bir sorun olduğunu geçen haftalarda internetanneleriyle yediğimiz akşam yemeğinde arkadaşlarımla konuştuğumda anladım. Halbuki çoğunun çocuğu en geç 20:30da uykuya geçiyorlarmış. Duyduğumda inanamadım. Ondan sonra Altuğ ile birtakım rutinler oluşturmaya çalıştım. 18 ay öncesinde olan rutinlerimiz pek işe yaramıyordu. Yeni eklemeler yaptık. Önceden kitaplarla pek ilgilenmeyen Altuğ artık, kitap okumaya hevesli Kitabını alıp, odamıza gidiyoruz. Bazen uykuaya geçsek de çoğu zaman da geçemiyoruz. Ben de bunu bizi özlediği için uyumak istemiyor diye , onu zorlamayı bırakmıştım. Beraber oyunlar oynamaya, evde akşamları kudurmaya devam ediyoruz.
Bugün Seride'nin anlattıkları beni kendime getirdi. Nerelerde hata yaptığımı az-çok anladım.Biz oğlanın kortizon salınımın kontrol altına almalıyız.
Ayrıca kendi kendilerine uykuya dalmaları önemliymiş ve bu öğrenilen bir beceriymiş.Tabii ki ebeveynlerinde uyku konusunda tutarlı olmaları da ..
Uykuları geldiğinde verbilecekleri ipuçalrından bahsetti buna dikkat etmek gerekliymiş...
Bugün kü toplantıdan kendime çok güzel ipuçları çıkardım. İyi ki gitmişim..
Dün gece bir mucize gerçekleşti. Altuğ 20:30 a gelirken hareketleri hafif yavaşladı . emzik ve uyku yastığını aramaya başladığı gördüğümde, bunlar uyku ipuçları diye düşünüp, Altuğ'u odasına getirdim. Kitabımızı aldık.. Kitabını okuduktan sonra hafif hafif elimle sırtına ve poposuna masaj yaparken Altuğ yavaş yavaş uykuya geçti. Uykuya geçme süresi 15-20 dk.ı bulabilir demişti, Uyku meleği. O sürede sabırla bekledim. Ve altuğ uyudu. İnanılır gib değil. Verilen ipuçları işime yaradı. İnanlır gib değil. Demek ki bizim oğlanın hareketleri yavaşlayınca hemen odasına geçip, aktiviteyi azaltmak işe yarayacamış. Bakalım bundan sonra ne olacak.
Teşekkürler Uyku Meleği:)))
0 yorum