25 Ağustos 2009 Salı

5 ÖNEMLİ NOKTA



Babalığa yeni merhaba diyenlere ufak bir 'acemi babalar rehberi' ......

1- ANLAYIŞLI OLUN: Hamilelik sonrası eşinizin hormonlarının düzelip hayatınızın normale döneceğini bekliyorsanız yanıldınız. Eşiniz daha da hassas olabilir.Biraz daha dayanmanız gerekecek.

2- RAHATLATIN:
Bebeğiniz ciyak ciyak ağlıyorsa hep eşinizin ilgilenmesini beklemeyin.Bir baba olarak siz de ona ilgi gösterin. Alın bebeğinizi kucağınıza , sakinleştirmeye çalışın.Unutmayın hayat müşterek.

3- HAZIRLIKLI OLUN: Bir baba olarak evde yedek pil ve şarj aletleri bulundurmanız gerekir.Neden derseniz, onun bir sürü pilli oyuncağı var. Bir de tabii bebek telsizi için de her zaman yedek pil lazım.

4- DESTEK OLUN: Eşinize bebeğinizi emzirmesi için tüm desteğinizi verin. Emzirmek hem bebeğiniz açısından sağlıklı, sizin açınızdan da büyük bir rahatlık olacaktır. Aksi halde gündüz yeterli beslenmeyen bebeğiniz gece yarıları sık sık uyanıpemmek isteyecek..

5- ŞİKAYET ETMEYİN: Eşinize doğum sonrası dönemlerde çok yorgunum diye dert yanmayın aksi taktirde siz sinirlenebilir. Ne de olsa yeni anneler kadar yorgun ve duygusal olmayacağınız bir gerçek..
Kaynak: mother&babay dergisi ekim 2008 sayısı
Share this post

1 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0