15 Mayıs 2015 Cuma

15 Mayıs Dünya Aile Gününüz Kutlu Olsun

Okyanus Koleji olarak yaşantımızın ve toplumun temeli olan ailenin ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Herkesin bir ailesi, 'ailem' dediği sevdikleri olduğu gerçeğiyle diyoruz ki:

Herkesin mutlaka bir ailesi var. Anne, baba, babaanne, anneanne, dede, amca, dayı, teyze, hala, kuzen ve daha ‘ailem’ diyebileceğin insanlar sana aile olur. Ailene sarıl, ailenle paylaş, ailene güven, ailene emek ver.

Dünya (Uluslararası) Aile Günü Nedir?
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1993 yılında aldığı bir kararla 15 Mayıs’ı “Uluslararası Aile Günü” olarak ilan etmiştir. 1994 yılından itibaren de tüm dünyada ve ülkemizde kutlanmaya başlanmıştır. Bu günün yer aldığı hafta olan 15–21 Mayıs ise “Aile Haftası” olarak kabul edilmiştir. 


Okyanus Koleji aileye önem verdiği için Dünya Aile Gününün önemi vurgulamak ve bu konuya dikkat çekmek istiyor. Ve aşağıdaki açıklamaları yapıyor.




''Adında 'Dünya' geçse de ünvanı 'uluslararası' olsa da pek kimsenin bilmediği ama kutlanılası bir gün 15 Mayıs Dünya Uluslararası Aile Günü. Birleşmiş Milletler 1993 yılında aldığı kararla 1994 yılından itibaren kutlanılan bu günün bilinmesini, tanınmasını kendimize görev bildik. Okyanus Koleji olarak amacımız toplumun temel birimi olan aileye ait konulara kamuoyunun dikkatini çekmek ve bu yönde bir eğitim kurumu olarak sorumluluk almak, örnek olmak.

Dünya Aile Günü'nün öncesinde, 23 Nisan Çocuk Bayramı, ardından anneler günü; ardından ise Babalar Günü gelmekte. Baharın mis gibi nisan, mayıs, haziran aylarına; bu güzel günlerin serpilmiş olması tesadüf gibi gelmiyor. Takvim yaprakları adeta 'Çocuklar, anneler, babalar, aile ... Bunlar özen gösterilmesi, korunması, emek verilmesi gereken, güzellikleri hak eden değerlerdir.' diyor.

Okyanus Koleji ailesi olarak 15 Mayıs Aile Gününü çok sevdik. Anneler ya da babalar gününde, o günü buruk yaşayan çocuklar veya yetişkinler olabilir ama 15 Mayıs öyle mi? Herkesin bir ailesi, 'ailem' dediği sevdikleri vardır. Sonra aile gününde tek bir kişi ilgi odağı olmaz, ailenin her üyesi ne kadar özel, ne kadar şanslı olduğunu bilir. Hani sevgi için derler ya 'paylaştıkça çoğalır.' İşte bu söz tam bugün içindir çünkü yuvanızdaki her birey diğerine sundukça çoğalan sevgiyi göstermeye, anlatmaya, hissettirmeye çabalar. Bir arada 'biz' duygusuyla dünya tarihinin aynı zamanında, coğrafyanın aynı mekânında yaşamanın mutluluğunu beraberce hatırlarız. ''

Bu güzel günü ben de kutluyorum. Anneler,babalar günü için hep birlikte kutlayalım:)

15 Mayıs Aile Günü Kutlu Olsun

Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0