12 Şubat 2014 Çarşamba

Kitap Önerisi: Dr. Bernard Valman’ın kitabı “Çocuğum Hastalandığında Ne Yapmalıyım?”




Çocuk sağlığı kitapları ve makaleleri birçok dile çevrilen Dr. Bernard Valman tarafından hazırlanan “Çocuğum Hastalandığında Ne Yapmalıyım?” adlı kitap, raflardaki yerini aldı. İngiliz Tıp Derneği’nin kontrolünde hazırlanan kitap, çocukların doğum sonrası ve büyüme döneminde karşılaştıkları hastalık ya da fiziksel yaralanmalarda acil tavsiyelere ihtiyaç duyan ebeveynlerin yardımına yetişiyor. Rahat okunabilir dili, görsel zenginliği ve bilgilendirici tablolarıyla dikkat çeken eser; çocuk anatomisi ve gelişim süreci, beslenme, can güvenliği ve sağlığı ile her yaştan çocuğun karşılaşabileceği sağlık sorunlarının belirtileri ve tedavi yöntemleri konularında Dr. Bernard Valman’ın tecrübelerini anne babalarla paylaşıyor.

Bebeklik ve ergenlik dönemlerinde görülen hastalıklar, rahatsızlıklar, yaralanmalar ile ilgili kapsamlı bilgilerin yer aldığı kitap, ailelerin bilinçli kararlar almaları konusunda başucu rehberi niteliği taşıyor. Kitap, ilk yardımda öncelikli konular, ağız ve diş sağlığı, kas, kemik ve eklem rahatsızlıkları, cilt sorunları, genetik ve hormonal bozukluklar, kan ve dolaşım hastalıkları, solunum, sinir, sindirim sistemleriyle ilgili birçok konuda okuyucuyu bilgilendiriyor. Çocuklarda davranışsal ve ruhsal sorunlara da yere veren kitap, takıntılı davranışlar, korkular, dikkat eksikliği, konuşma ve yeme bozuklukları, anti sosyal davranışlar, öğrenme zorluğuna dair tespitleri ve önerileri içeriğine taşıyor.
Mikado Yayınları tarafından Türkçeleştirilen ve Medikal Danışman Prof. Dr. Özay Arıkan Akan’ın da katkılarını sunduğu kitap, 45 TL fiyatıyla anne babalarla buluşuyor. 
Yayınevi         : Mikado Yayıncılık
Sayfa Sayısı   : 216
Etiket Fiyatı   : 45 TL
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0