30 Haziran 2012 Cumartesi

BEBEĞİNİZİN AYLIK GELİŞİMİ SİZİ ŞAŞIRTABİLİR!!!



Bebeğinizin zaman geçtikçe ne kadar da hızlı büyüdüğüne şaşacaksınız. Birbiri andına hissetmeye, iletişim kurmaya, hareket etmeye ve konuşmaya başlayacak. Ancak sizin sevginiz ve ilginizle gülümsemeyi ve başarılarından keyif almayı öğrenecek.

Bebeğinizin gelişimi sırasında başından neler geçeceğini bilmek, ona olabilecek tüm yenilikleri keşfetmesi için en uygun ve rahat ortamı hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

Her anın kıymetini bilin, zira her ilk sadece bir kez yaşanır.


1 AYLIK:

Yeni doğan bebeğiniz daha şimdiden yüz üstü yatarken kafasını 45 derecelik bir açıyla kaldırıp tutmayıp denemeye başlayabilir. Bu aşamada bebeğiniz, eşyaların kenarlarını siyah- beyaz olarak seçebilir.

2 AYLIK:

Bebeğiniz gülümsemeye ve ''agulamaya'' başlayacak. Yüzüstü yatarken ufaklığınızın başını 45 derecelik açıyla kaldırabilecek ve onu dikey bir şekilde kucağınıza aldığınızda 1 -2 dakika boyunca kafasını kaldırabilecektir. Bu aşamada bebeğiniz etrafındaki eşyaları büyük bir ilgiyle incelemeye başlayacaktır.

3 AYLIK:

Bu sürede bebeğiniz yüzünüz, sesinizi ver kokunuzu ayırt eder hale gelecektir. Kendisine konuşulduğu zaman, bebeğiniz başın sesin geldiği yöne çevirerek cevap olarak gülümseyecek, gülecek ve ''Agulayacaktır''.

4 AYLIK:

Artık bebeğinizin kafasını cesurca ve emin bir şekilde havada tutmasını bekleyebilirsiniz. Kollarından tuttuğunuzda, ayakları üzerinde dengede duracaktır. Aynı zamanda, miniğiniz oyuncaklarına erişmeye ve onları yakalamaya da uğraşacaktır. Bu dönemde bebeğinizin ilk dişleri çıkmaya başlayacaktır.

5 AYLIK:

Bebeğiniz ismini anlamaya başlayacaktır. Yabancıların yanında ufaklığınızın endişelendiğini fark edebilirsiniz. Bu aydaki bebekler temel renkleri ayırt etmeye başlarlar. Ayrıca bebeğiniz artık sırt üstü yatarken, geri karnının üstünde dönmeyi de öğrenmiş olacaktır.

6 AYLIK:

Bu ayda bebeğiniz ses tonlarını ayırt etmeğe bazı sesleri taklit etmeye başlayacaktır. Ağzıyla su kabarcıkları yaptığını fark edeceksiniz.

7 AYLIK:

Bebeğiniz, üst üste tekrarlayarak aynı sesleri telaffuz etmeye çalışacak ve kelimelere benzeyen anlaşılmaz şeyler söyleyecektir. Ufaklık, aktif bir şekilde emekleyecek, oyuncakları ve eşyaları kavrayarak sallayacak ve hatta dışarıdaki eşyaları üzerlerine vurarak zıplatacaktır.

8 AYLIK:

Bu ayda bebeğiniz kendi başına oturup yatabilecek, ayaklarının üstüne kalkıp yardım almadan tekrar yere inebilecektir. Ayrıca, bir ayağını diğerinin önüne koyarak yürümeye yeltendiğini de fark edebilirsiniz.

9 AYLIK:

Bebeğiniz artık heceleri tekrarlayabilecektir. Kenarlara tutunarak eşyaların arasında yürüyebilecektir.

10 AYLIK:

Bebeğiniz duyduğu kelimeleri tekrarlamaya çalışacaktır. İstendiği zaman bildiği bir oyuncağı getirebilecektir. Biberondan ya da bardaktan içerken şişeyi utmanıza yardım edecektir.

11AYLIK:

Bu ayda bebeğiniz ''ver'' gibi basit kelimeleri kullanmaya başlayabilir .Lego gibi oyuncaklarla oynamak isteyecektir ve bazı bebekler destek almadan ayaklarının üstünde durmaya bile başlayacaktır.

12 AYLIK:

Bu dönemde bebeğinizin kelime dağarcığı, aşağı yukarı 10 kelimeyi kapsayacak şekilde genişleyecektir. Ayrıca bebeğiniz yetişkinleri isimleriyle ayırt etmeye başlayacaktır.
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0