26 Kasım 2010 Cuma

Organik bebek kavanoz bebek mamaları hakkında beslenme uzmanının görüşü:

Organik tarımla üretilmiş sebze, meyve ve tahıllardan bebekler için özel olarak hazırlanan kavanoz mamaları da annelerin bebekleri için tercih edebileeği sağlıklı seçeneklerdir.


Kavanoz Mamalarının hazırlanmasında, organik tarımla işlenen ürünler besin değerleri açısından en uygun zamanda toplanır, hijyenik koşullarda besleyiciliğini kaybetmeden derhal işlenir. Bebekler için besin değerlerini kaybetmeyecek sürelerde ve şekillerde pişirilen bu ürünler özel cam kavanozlarda özel bir vakumlama sistemi ile vakumlanır ve tüketiciye sunulur. Kavanoz Mamaları, bu özel vakumlama sistemi sayesinde besin değerlerini kaybetmeden 3 yıl raf ömrüne sahiptirler.

Organik tarımla yetiştirilmiş BIO sebze, meyve ve tahıllardan oluşan Kavanoz Mamaları, evde hazırlanan sebze ve meyve pürelerinden çok daha sağlıklıdır. Evde hazırlanan püreler için kullanılan sebze, meyve ve tahılların hangi koşullarda yetiştirildiği, hormon ya da kimyasal ilaç kullanılıp kullanılmadığı; erken toplanıp toplanmadığı konusunda annenin kontrolü ve bilgisi genelde yoktur. Anne onu evde pişirirken de bazı besin değerleri kaybolur. Bazı annelere bu püreleri kendi damak zevklerine göre hazırlarlar ki bu şekilde hazırlanan püreler genelde bebeklerin sindirim sistemlerine ağır gelir.

Bu Kavanoz Mamaları bebeklerin sağlıklı, doğal ve dengeli beslenmesini sağlar. İçindeki besin değerleri bebeğin sağlıklı gelişimini sürdürmesini destekler ve bebeği yetersiz beslenme riskinden korur. Bir ara ya da ana öğün olarak yedirilebilen Kavanoz Mamalarını bebeklerine yediren anneler bebeklerinin gerekli besin, vitamin ve mineralleri aldığına emin olur ve bebeklerini hormonsuz, tamamen doğal besinlerle beslemenin güvenini hisseder.

Beslenme Uzmanı Işıl Telkes
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0