22 Haziran 2009 Pazartesi

Bir çocuk bakıcısında kontrol etmeniz gereken 10 şey

Çocuğunuzun iyi ellerde olduğunu bilerek dışarıda güvenli bir gece geçirin.
Çocuk bakıcılarıyla ilgili bilmeniz gerekenler...

1. Yaşı ve iki yaşından küçük bebeklerle ilgili tecrübesi. Bebeğinizi asla 16 yaşından küçük bir çocuk bakıcısıyla yanlız bırakmamanız gerekir.

2. Başka kimim için çalışmış. Referanslarını sorun ve bunları arayıp kontrol etmekten çekinmeyin. Çocuk bakıcısı için nereye bakmanız gerektiğini bilmiyorsanız, yakınınızdaki bir kreş iyi bir başlangıç noktası olabilir. Kreş kullanmıyorsanız, kullanan bir arkadaşınıza sorun.

3. Çocuğunuz hakkında neler hissettiği. Küçük çocuklarla ilgili olarak konuşun ve ailesi hakkında soru sorun ve sıcak ve sorumlu bir yaklaşımı olduğundan emin olun. Düzenli bir şekidle çocuk bakıcılığı yapacaksa, gelip çocuğu yatırmanıza yardım etmesini isteyin, o zaman kendisini iş yaparken de görme imkanı elde etmiş olursunuz.

4. İlk yardım deneyimi ve kriz durumlarında neyi nasıl yapacağı.

5. Çocuğa bakarken ne yapmayı düşündüğü. Çocuğu yatırma rutinini konuşun ve çocuğunuz uyuduktan sonra neler olacağıyla ilgili kesin kural koymaktan çekinmeyin. Çocuğunuza bakarken alkol kullanmasını veya eşini veya arkadaşlarını davet etmesini veya telefonu kullanmasını istemediğinizi net bir şekilde belirtin.


Çocuk bakıcınızın bilmesi gerekenler

6. Yeni yürüyeninizin rutini ve uyandığında yapılması gerekenler.
Ek yiyecekler, aşağıya inmek, yatmadan önce hikaye anlatmakla ilgili kuralların üzerinden bir kez daha geçin.


7. Çocuk bezleri, temiz pijama ve mamaların nerede bulunduğu.

8. Güvenli uyku ile ilgili kurallar. İsterseniz Tatlı ve Güvenli Uyku makalemizin çıktısını alıp, okuması için verebilirsiniz. Sonra bunu çocuk odasının kapısına asın.

9. Yeni yürüyeninizin ihtiyaçları ve örneğin ışığın açık kalmasını sevip sevmediği, yanına verilmesini en çok sevdiği ayıcıkları, gecenin ortasında bir şey içmek isteyip istemediği veya uyuyana kadar dönencesinin çalması gibi rahat alışkanlıkları.

10. Önemli telefon numaraları, danışmaya ihtiyacı olduğunda irtibata geçebileceği yerler. Bir yedek numara da bırakın (komşu, arkadaş veya akraba).
Kaynak:www.huggies.com
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0