BEBEKLER İÇİN YEMEK TARİFLERİ
Bu tarifler denenmiş, olup Zeynepciğim (şimdi küçük bir abla ) afiyetle bu yemekleri tatmıştır.
Sebze Çorbası
Malzemeler
1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet kabak
1 Adet domates
Birkaç dal ıspanak
2 Çorba kaşığı un
125 Gr margarin
6 Su bardağı su veya etsuyu
Tuz
Hazırlanışı:Bütün sebzeleri soyup yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın. 2 Su bardağı su veya etsuyunda haşlayın. Başka bir tencerede 125 gr margarini eritin ve 2 çorba kaşığı unu kavurun. Kavrulmuş unun üzerine kalan 4 bardak su veya etsuyunu ekleyip tuzunu ilave edin. Haşlamış olduğunuz sebzeleri de ilave ettikten sonra çorbayı 15 dakika kadar kaynatın ve servis yapın.
Mercimek Çorbası
Hazırlanışı:Bütün sebzeleri soyup yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın. 2 Su bardağı su veya etsuyunda haşlayın. Başka bir tencerede 125 gr margarini eritin ve 2 çorba kaşığı unu kavurun. Kavrulmuş unun üzerine kalan 4 bardak su veya etsuyunu ekleyip tuzunu ilave edin. Haşlamış olduğunuz sebzeleri de ilave ettikten sonra çorbayı 15 dakika kadar kaynatın ve servis yapın.
Mercimek Çorbası
Malzemeler:
1 yemek kaşığı mercimek
1/2 havuç
1/2 patates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Hazırlanışı: Bir tencereye 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı mercimek konur ve havuç ile patates rendelenerek ilave edilir. 1 yemek kaşığı sıvı yağ konularak pişirilir. Tel süzgeçten geçirilir.
Tarhana Çorbası
Tarhana Çorbası
Malzemeler:
1 yemek kaşığı ev yapımı tarhana
1 su bardağı su (et veya tavuk suyu olabilir)
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı :1su bardağı su ile tarhana pişirilir. 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilerek servis yapılır.
Elmalı – Üzümlü - Havuç Suyu
Malzemeler
3 Adet Elma
1 Adet Hvuç
1 Salkım Çekirdeksiz Üzüm
Hazırlanışı :Meyveleri iyice yıkayın. Üzümleri tanelere ayırın, elmaların saplarını ve çekirdeklerini çıkarın (kabuklarını soymayabilirsiniz) havucu da soyun. İri dilimler halinde meyva sıkacağından geçirin. İster süzerek ister süzmeden ama hiç bekletmeden bebeğinize verin.
ELMA PÜRESİ
ELMA PÜRESİ
Malzemeler:
İstediğiniz kadar elma
İstediğiniz kadar elma
Hazırlanışı:Elmaları yıkadıktan sonra, kabuklarını soyun ve dilimleyin. Dilimleri tencereye koyup, üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Su miktarını kontrol etmeyi unutmayın. Haşlama suyunu püre için kullanmak için saklayın. Elmaları patates püresi için kullandığınız ezici ile püre haline getirirseniz daha kıvamlı olacaktır. Püreyi sulandırmak için ayırdığınız suyu kullanabilirsiniz. Kıvamını yoğunlaştırmak isterseniz tahıl türü ekleyebilirsiniz. Değişik bir tad sunmak isterseniz pürenin üzerine tarçın gezdirebilirsiniz. Eğer bebeğiniz kabız olursa, kaynattığınız suyu sebze püresi yapmak için ya da su ile karıştırarak bebeğinize içirmek için kullanabilirsiniz.
FIRINDA ELMA
Malzemeler:
İstediğiniz kadar elma
Hazırlanışı:Elmaların çekirdeğini çıkarın, kabuklarını soymadan bırakın. Çekirdeğini çıkardığınız elmaların ortasına çok az miktarda tereyağ ve tarçın ekleyin. Elmaları üzerlerini kapayacak kadar su ekleyerek bir kaba yerleştirin ve 30 – 45 dakika kadar önceden en yüksek derecede ısıtmış olduğunuz fırına koyun. Elmaların üzerindeki suyu devamlı kontrol edin. Elmalar iyice piştiğinde küçük parçalar halinde doğrayarak bebeğinizin kendi yemesi için eline verebilir ya da elma püresi halinde yedirebilirsiniz.
3 yorum