28 Nisan 2015 Salı

Doğum çantası



Doğuma giderken yanınızda bulundurmanız gerekenleri ortalama 30. hafta gibi artık hazır olmasında fayda vardır. Ben Altuğ'uyu doğurmadan önce 34 -35 gibi diyordum. Ama kendim 30. hafta erken doğurunca farkında olmadan 30 demeye başladım:)) Ve bu çantanıza eklediklerinizin yedeklerini eşinize gösterin.
Kendiniz ve bebeğinizin için eklediklerinizin dışında mutlaka baba  içinde çantanızda  bir şeyler bulunsun. Yanınızda getirdiklerinizin sayısı normal veya sezaryen olup, hastanede kalma sayısını göz önünde bulundurarak belirleyin. Ayrıca bebeğiniz için getireceğiniz kıyafetlerin sayısını da hastanede bebeğe kendi kıyafetlerini giydirip-giydirmemelerine göre karar verin. Böylece çantanızda gerçekten size gerekli olan şeylerden oluşacaktır. Bunun  için doğum öncesinde hastane ziyareti yapıp, hastane prosedürlerini öğrenmek de çok işinize yarayacaktır.
Hafta-Hafta-Hamilelik

Kendiniz için yanınızda bulunması gerekenler;
-2-3 gecelik ve ya pijama,
-Sabahlık ve mutlaka 2 adet şal. Bu şallar yatarken emzirme sırasında boynunuzu örtmek de çok kullanışlı olacaktır.
-3-4 tane Çorap. Yaz bile olsa doğumhane veya ameliyathaneler soğuk olduğu için gerekli olacaktır.
-İç çamaşır. Kilotların özellikle ilk günler için kullan-at olanlarından alabilirsiniz. Sütyen; emzirme sütyeni olarak 2-3 adet bulunmasında fayda vardır.
-Hastane için de kullanacağınız bir terlik
-Kişisel bakım malzemelerini( diş fırçası, makyaj malzemeleriniz, tarak gibi.)
-Şampuan, sabun, havlu gibi malzemeleri hastanede size veriyorlar. Ama kullanmak istemezseniz yanınızda bulundurabilirsiniz.
-Göğüs pedi , hijyenik kadın pedi ve göğüs ucu kremi. Bunu çoğu özel hastane hastane kullanmak için size veriyor. Ama göğüs pedinden 2-3 tane yedek yanınızda bulundurabilirsiniz. Devlet hastanesinde doğum yapacaksanz o zaman yanınızda bulunmasında fayda vardır.
-Eğer siz normal doğum düşünüyorsanız yanınızda hastane odasını kendinize göre  malzemeler getirebilirsiniz. Pilates topu, masaj yağı, sevdiğiniz bir müzik cd ve cd çalar, tütsü gibi.
-Kişisel  evraklarınız da yanınızda bulunsun. Tahlil, sigorta kartnız gibi.
-Hastaneden çıkış da giyebileceğiniz rahat kıyafetler. Yolda emzirme ihtimali olacağından ona uygun kıyafetler tercih edilmelidir.Ya da emzirme için emzirme önlüğünüz yanınızda bulunabilir.
Cute-Baby-hdwallpapers
Bebeğiniz için yanınızda bulunması gerekenler;
-Bebeğinize kıyafetlerini hazırlarken hastanede size kıyafetlerimi yoksa hastane kıyafetlerini bebeğinize giydirecekler mutlaka bunu önceden öğrenip, sayıları ona göre karar vermekte fayda vardır.
- 4-5 adet İçine giydireceğiniz body( kısa veya uzun kollu olması mevsimine göre karar verebilirsiniz.)
-4-5 adet Tulum
- 4-5 adet eldiven , çapka ve patik
-1-2 adet Penye battaniye
-Yedek bebek bezi. Hastanelerde bebek bezlerini kendileri verirler. Ama siz yine de 3-4 adet yanınızda bulundurun.
-Yenidoğan bebeğinize uygun ıslak mendil.
-Bebek için hazırlanmış ağız bezleri
-Hastane çıkış takımı
-Hastaneden çıkarken bebeği taşımak için ana kucağı veya port bebe..Bazı özel hastanelerde yeni bir uygulama var. Eğer ana kucağınız yanınızda değilse sizi taburcu etmiyorlar, bebeğin güvenliği için. Buna dikkat edin, lütfen.
-Eğer siz ikiz bebek bekliyorsanız bu malzemeleri her bebek için ayrı ayrı hazırlayın:)
Baba için yanınızda bulunması gerekenler;
-Yedek kıyafetler
-Hastane içinde kullanacağı rahat kıyafet
-Pijama takımı
-Terlik
-Kişisel hijyen için gereken malzemeler ( traş takımı, deodorant gibi.)
-Bilgisayar, kamera, fotoğraf makineleri ve yedek pilleri
-Kitap, dergi gibi okuyacak malzemeler

Süt sağmak için pompa hastanede olduğu için gerekirse bebek odasında temin edebilirsiniz. Varsa bile boşuna yanınızda taşımayın.Bebek odasından mutlaka hastane tipi süt sağma pompası (ihtiyacı olma ihtimali göz önünde bulundurarak ) kiralayacağınız bir merkezin telefon numarasını isteyin. Eve gittiğiniz de gerekli olursa , hazır da numarası bulunsun .
Emzik, biberon gibi malzemeleri doğum çantanıza koymanıza gerek yoktur. Hastane de gerekirse , hastane içinde hemen temin edilebilir. Anne sütü ağırlıklı beslemeyi planlıyorsanız ilk 6 haftanın sadece emzirmeyle geçmesi gerektiğini unutmayın!

Şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder