Evinizi bebeğiniz için hazırlarken ona ve huzur dolu bir köşe ayırmalısınız.Doğumu izleyen ilk aylarda , hatta ilk yılda, bebeğinizin kendine ait bir odasının olmasına gerek yoktur. Bebeğin beşik ya da karyolasınıkendi yatak odanıza yerleştirebilir, üstelik böylelikle gece uyanmalarının sizde yaratacağı gerginlik ve yorgunluğu en aza indirebilirsiniz.
Bebeğinize ait bir oda hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, temiz havanın rahatça dolanıp ışığın içeri girebileceği, sessiz bir ortam yaratmaktır. Bu nedenle bebek odasının gereksizz eşyalarla, mobilyalarla ve oyuncaklarla doldurmayın.sadelik belki de en önemli noktadır. Çok fazla eşya, çok fazla renk, çok fazla müzik bebeğinizi aşırı uyayarak gerginlik yaratabilir.Doğum hediyesi olarak gelen oyuncakların hepsini aynı anda bebeğinize sunmanıza gerek yoktur.
Karyolasına takılabilen , normalde eli ya da ayağıyla erişemeyeceği yükseklikyte asılı duran dönenceler başlarada bebeğinşze yeterince ilginç gelecektir.Oyuncakları bebeğinize gelişimine uygun bir sırada vermeniz daha doğru olacaktır.
Bebek odasını hazırlarken onun rahatını sağlamak ve tehlikeden korumak gerektiğiniz aklınızdan çıkarmayın.Emeklemeye başlamadan önce bebekler en sık düşme sonucu yaralanmaktadır.Evinizi ve bebek odasını düşme tehlikesine karşın gözden geçirip gerekli önlemleri alın.( örneğibn alt değiştirme sırasında ve ya banyo yaparken)
Bebek odası temizliğine bebeğiniz aranıza katılmadan önce ev temizliğini ne-asıl yapıyorsanız aynı şekilde devam edin.Haftalık olarak elektrik süpürgesiyle tozları alın. Silkelemek ya da el süpürgesiyle süpürmek, odada var olan tozların havaya daha çok dağılmasına neden olur. Üstelik bu yollarla odayı mikroptan arındıramazsınız. Toz tuttuğu ve ortamdaki nemi emdiği için bebek odasu-ının zemin kaplamasında halı kullanılması uygun değildir. Odanın yaz-kış her gün, öğleden sonraki j-jerhangi bir saatte en az 5 dakika havalandıtrılması, ortamdaki havanın değişmesi açısından gereklidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder